Ultimate magazine theme for WordPress.

Magazinović: Rezultat očiglegnog i u Briselu prepoznatog napretka unutar zemlje

0 2


Šef Kluba SDP-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Saša Magazinović, nakon što je predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen potvrdila u utorak u Evropskom parlamentu da će preporučiti otvaranje pregovora s Bosnom i Hercegovinom, pozdravio je najavu novog velikog koraka za Bosnu i Hercegovinu na putu ka Evropskoj Uniji.

– Rezultat je to očiglegnog i u Briselu prepoznatog napretka unutar zemlje koji je vidljiv kroz usvajanje potrebnih zakona i odluka, ali i pojačanog angažmana dužnosnika EU i zemalja članica, kao i demonstrirane svijesti o potrebi integracije naše zemlje u EU – izjavio je Magazinović za Fenu.

Želi vjerovati da će današnja preporuka biti potvrđena od strane Vijeća EU čime bi počelo novo poglavlje na evropskom putu BiH.

– Evropski put Bosne i Hercegovine je naš garant mira i razvoja. Ljudi ovdje zaslužuju bolji i mirniji život, značajnije prilike i vladavinu prava – istaknuo je.

Predsjednica Evropske komisije je naglasila kako je BiH u posljednjih godinu dana napravila najveći napredak u prethodnih 10 godina kada je riječ o evropskom putu BiH.

– To je jasna poruka svima i u Bosni i Hercegovini i EU. Ovu dinamiku moramo zadržati, ne zbog EU, nego zbog nas i naše države – zaključio je Magazinović.

(TIP/Izvor: Fena)Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.