Ultimate magazine theme for WordPress.

MIJATOVIĆ UPUTIO PORUKU ČLANOVIMA SDP-a: ‘Drugarice i drugovi, sujete u fioke!’

0 1


Potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH Vojin Mijatović kritikovao je pojedine članove stranke u obraćanju simpatizerima, članstvu i javnosti na društvenim mrežama.

“Nevjerovatno mi je da mjesecima svi u partiji ćute na bezočne napade i spinovanja koja poprimaju karakter da sto puta ponovljena laž postane istina”, objavio je Mijatović. 

Navodi kako je “priča oko raspada SDP-a, oko frakcija i drugih gluposti u najmanju ruku smiješna”.

– Nezadovoljstva pojedinaca uvijek postoje pogotovo kad se stvari ne razjasne u startu i kada se dozvoli da svako pojedinačno može šta hoće i kako hoće.

I nema razloga da niko krivi medije, jer u konačnici svaki medij ima pravo da piše šta želi i kako želi po sopstvenoj savjesti, časti i odgovornosti.

Partijski problemi se rješavaju na organima, a ne po društvenim mrežama i medijima, a to vam govori neko ko je itekako znao to da radi, nažalost.

Od toga nisam imao korist ni ja, ni partija, već samo politički oponenti”, smatra Mijatović.

Pozvao je SDP-ovke i SDP-ovce “da se manu ćorava posla i usmjere ka onome što je njihov cilj, moderna, normalna i jedinstvena Bosna i Hercegovina članica EU i NATO-a”.

Kazao je da postoji mnogo veći cilj od ličnih interesa i frustracija koje često nisu osnovane i pozvao članstvo da prestane populizmom praviti sebi još jedan mandat. “Džabe nam još jedan mandat ako ne promijenimo stanje u zemlji”, stav je Mijatovića.

“Jedina smo partija cijele zemlje, naši odbornici, većnici, poslanici i zatupnici su širom BiH u oba entiteta, mi jedini možemo okupiti i ujediniti građane čitave BiH, to je mnogo veća odgovornost od naših mandata i ličnih stavova i frustracija”, stoji u objavi.

“Slijede nam lokalni izbori, SDP BiH uprkos spinovima i lažima raste u cijeloj zemlji i zato jeste pojedinima interesantno da od svake manje čarke u SDP-u prave priču o raskolu. Pamet u glavu drugarice i drugovi, one koje je pjesma ponijela pozivam da se vrate partiji jer partija im je kao i meni dala mandate, bez partije i našeg jedinstva niko od nas politički ne postoji, a predsjednika javno pozivam da konačno digne glas, da krenemo mnogo jače i da nas povede u još jednu pobjedu.

Došli smo da budemo promjena, a ne zamjena za one prije nas”, objavio je Mijatović i na kraju poručio: “Zato drugarice i drugovi, sujete u fioke, na teren i svi kao jedan!!!”

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.