Ultimate magazine theme for WordPress.

Milošević objavio spisak pred utakmicu sa Ukrajinom

0 0


Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević objavio je danas spisak igrača na koje računa na predstojeće mečeve baraža Evropskog prvenstva.

Na spisku su:

– golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić

– odbrana: Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Eldar Čivić, Sead Kolašinac, Anel Ahmedhodžić, Adrian Leon Barišić, Dennis Hadžikadunić, Renato Gojković, Nihad Mujakić

– sredina terena: Rade Krunić, Gojko Cimirot, Ivan Bašić, Benjamin Tahirović, Miralem Pjanić, Denis Huseinbašić, Haris Hajradinović, Amar Rahmanović

– napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Haris Tabaković, Nemanja Bilbija, Said Hamulić, Smail Prevljak, Dal Varešanović.

Milošević je naglasio kako bh. reprezentaciju sigurno očekuje težak meč, da je Ukrajina veoma kvalitetna, ali da individualni kvalitet nije uvijek presudan.

“Vidio sam puno takvih ekipa, individualni kvalitet jeste nešto što može da pomogne ali nije od presudnog značaja. Mislim da je mnogo bitnije, pogotovo u ovakvim utakmicama gdje se sve rješava u jednoj utakmici, imati čvrst i kompaktan tim, koji zna šta želi od prve do zadnje minute”, rekao je Milošević.

Ističe da posljednji rezultati u kvalifikacija nisu realan pokazatelj kvaliteta reprezentacija s obzirom na to da je pokušao kroz njih da isproba što veći broj igrača, ali da su svakako donijele nešto “mnogo bitno”.

“Dobili smo dva-tri igrača na koja možemo računati u odnosu na ranije. Drugo, većina naših igrača u posljednje vrijeme igra za svoje klubove, igra dosta dobro, u dobroj su formi, u dobrom ritmu i svi jedva čekaju da dođu. Ovo je situacija u kojoj sigurno nećemo imati problem motiva. Svi oni osjećaju da mnogo toga duguju, navijačima, javnosti, medijima, zbog kvalifikacija koje smo imali. To su parametri na kojima ja baziram svoj optimizam. Jedna utakmica kući sa bilo kojom ekipom, kada date maksimum i kada ekipa dođe motivisana, sve je moguće”, naglasio je selektor bh. tima.

Nogometaši BiH 21. marta u Zenici dočekuju selekciju Ukrajine u meču polufinala baraža, a u slučaju pobjede tri dana kasnije na Grbavici će dočekati pobjednika drugog polufinalnog meča Izrael – Island.

RTV Slon/FENASource link

Leave A Reply

Your email address will not be published.