Ultimate magazine theme for WordPress.

Milošević: Ovo je za svakog igrača utakmica koja se dešava jednom u životu | RTVTK

0 0


Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupljanjem igrača na Ilidži počela je pripreme za predstojeći susret baraža UEFA Lige nacija protiv Ukrajine za plasman na Evropsko prvenstvo.

Selektor Savo Milošević ističe da je zadovoljan zbog forme igrača, s obzirom na to da je jedino Nemanja Bilbija došao s manjom povredom koju će sanirati. 

“Što se povreda tiče osim Adriana Leona Barišića, svi ostali su, hvala Bogu, dobro tako da je to najbitnija stvar i najveći razlog za raspoloženje”, rekao je Milošević.

Ističe da je prednost reprezentacije Bosne i Hercegovine domaći teren, a da našu šansu vidi u u taktičkoj disciplini i prekidima.

Naglasio je da je ovo veoma bitna utakmica za svakog igrača, posebno za najisukusnije bosanskohercegovačke reprezentativce Edina Džeku i Miralema Pjanića, koji su imali izuzetne karijere ali nikad nisu igrali na Evropskom prvenstvu. 

“Ovo je za svakog igrača utakmica koja se dešava jednom u životu, motiv bi trebao biti na najvišem mogućem nivou. Ja sam apsolutno siguran iz razgovora s njima da dolaze s ogromnom željom”rekao je selektor bosanskohercegovačke reprezentacije.

Svjestan je da igrače očekuje teška utakmica, zbog pritiska same utakmice ali i protivnika koji je kvalitetan.

“Ali, sve je to moguće prevazići, uz jednu ogromnu želju, volju, i morat će biti ogromno požrtvovanje, morat ćemo biti spremni i na mnogo stvari koje će donijeti utakmica. Ja sam puno pričao o predthodnim utakmicama i insistirao sam da probamo da zaslužimo neke stvari. Možda dijelom jesmo, dijelom i nismo, to će nam se vratiti na ovoj utakmici”, naglasio je Milošević.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Ukrajina igra se 21. marta u Zenici na Stadionu “Bilino polje” sa početkom u 20:45.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.