Ultimate magazine theme for WordPress.

Mito ili sujevjerje: Profesor pronašao novac u indeksu studenta, pokrenu raspravu na mrežama

0 2

Dušan Milisavljević, profesor Medicinskog fakulteta u Nišu, objavio je na mreže fotografije novčanice u indeksu i pokrenuo raspravu o sujeverju među studentima.

Dušan Milisavljević, čuveni ORL ljekar i profesor Medicinskog fakulteta u Nišu, na ispitu u januarsko-februarskom roku u indeksu studenta našao je – novčanice. Prije nego što pomislite na najgore, u pitanju je 10 dinara i 10 denara, koje akademci često simbolično ostave za sreću, jer smatraju da će tako “prizvati” desetku.

Povodom toga profesor Milisavljević imao je jasnu poruku:

– Januarsko-februarski ispitni rok. Utisak su mi par indeksa i novčanice od 10 dinara i 10 denara u indeksu. Kažu, to je za sreću da dobiju desetke. Profesor želi svima sreću, ali za polaganje ispita je potrebno ozbiljno učenje, a ne sujeverje, poručuje on.

Prof. dr Dušan Milisavljević za Telegraf je rekao da je “jedan student dobio 10 jer je zaista znao na ispitu i zaslužio je tu ocjenu, a drugi je dobio osmicu”.

– Svakako bilo mi je simpatično, rekao je.

U komentarima su neki procijenili da je to “neozbiljno i detinjastvo za buduće ljekare”, ali mnogi su se prisetili svojih studentskih dana i “srećne hemijske”, prosipanja vode za sreću…

– Ako im to podiže samopouzdanje, neka, zaključuju.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.