Ultimate magazine theme for WordPress.

MITO PRONAĐENO, GALIĆA NIGDJE: Zamjenik direktora SIPA-e pobjegao u Hrvatsku, izdat nalog za njegovo hapšenje!

0 2


[{“img”:”/img/vijesti/2024/07/galic-1-1021×580.png”,”full”:”/img/vijesti/2024/07/galic-1-1021×580.png”,”caption”:””,”bg”:”4f4a47″}]

Zamjenik direktora Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA Zoran Galić pobjegao je iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku prije nego što su jutros pripadnici policijskih agencija iz BiH došli pred njegovu kuću u Posušju, saznaje Istraga.ba.

Galić je trebao biti uhapšen u okviru akcije koja se provodi po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine usmjerene protiv krijumčara akciznim robama.

Krivična djela za koja Tužilaštvo sumnjiči Galića počinjena su u periodu dok je on obnašao dužnost direktora Granične policije BiH.

Informacije o Galićevom kriminalu prikupljene su nakon raspakivanja Sky aplikacije.

Akciju provodi više policijskih agencija u saradnji sa EUROPOL-om.

Do sada su, u okviru ove akcije, uhapšene dvije osobe i to – pripadnik Granične policijske BiH Blagoje Milović iz Trebinja, te Ivica Bago iz Gruda.

Boris Ivelja iz Berkovića je, kao i Galić, nedostupan policijskim agencijama.

Prema informacijama Istrage, čelništvo SIPA-e obaviješteno je krajem prošle sedmice da će zamjenik direktora te državne policijske agencije biti uhapšen u okviru akcije koja se provodi u saradnji sa EUROPOL-om. U samoj akciji hapšenja trebali su učestvovati pripadnici SIPA-e. Međutim, neko je o svemu obavijestio Zorana Galića, pa je bivši čelnik Granične policije u ponedjeljak ujutro, iako je trebao doći na posao, obavijestio svoje kolege u SIPA-i da “do daljnjeg neće dolaziti na posao”. Galić je čak dao do znanja da su njegovi ga “Tužiteljstvo BiH radi”. Dan kasnije, u utorak (danas) pripadnici više policijskih agencija započeli su akciju. Galića, međutim, nisu pronašli na adresi. Ali ispred njegove kuće pronašli su automobil Passat.

Upravo taj automobil Zoran Galić je 2021. godine dobio od krijumčara cigaretama koji su iz Crne Gore robu uvozili na područje BiH i Hrvatske. Sve je dokumentirano nakon otvaranja Sky aplikacije, piše Istraga.ba.

Kompletan tekst čitajte na portalu Istraga.ba.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.