Ultimate magazine theme for WordPress.

MUP TK: Zaplijenjen 1,2 kg droge, jedna osoba uhapšena

0 1


Službenici Uprave policije MUP-a TK-a/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, u utorak na području Doboj Istoka, u saradnji sa policijskim službenicima PU Gračanica, kontrolisali putničko motorno vozilo u kojem se nalazila M.H., rođena 1981.godine nastanjena u Doboju.Prilikom pregleda vozila, kod navedene osobe je pronađeno jedno veće pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “amfetamin speed”, u količini od oko 1200 grama (1,2 kg).

˝M.H. je oduzeta sloboda i ista je privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine˝, saopšteno je iz MUP-a TK.

Nakon kompletiranja predmeta i izvršenih vještačenja oduzete materije M.H. će uz Izvještaj biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.