Ultimate magazine theme for WordPress.

Muzaferija je osvojila prvo zlato za BiH u skijanju

0 3


Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferia (24) ostvarila je prvu pobjedu u karijeri u Evropskom kupu.

BiH skijašica pobijedila je u spustu u Krans Montani u Švicarskoj. Elvedina je trku završila sa vremenom 1:08.12 i zauzela prvo mjesto. Druga je bila Triša Magnan iz SAD (1:08,43), a treća Delia Darer iz Švajcarske (1:08,44).

Svoj istorijski uspjeh posvetila je svim ženama žrtvama nasilja u porodici.

“Iako sam danas pobijedio u trci Evropskog kupa, što je ujedno i najbolji rezultat za Bosnu i Hercegovinu ikada, odnosno prva pobjeda na međunarodnom takmičenju, ne mogu biti tako sretan. Danas je dan žalosti i ovu pobjedu želim posvetiti svim djevojkama i ženama koje su žrtve porodičnog nasilja. Znaj da sam uz tebe i da nikad nije kasno za djelovanje”, rekao je Muzaferija.

Sjajna skijašica, osvrnula se potom na današnje dvije trke sa kojima može biti veoma zadovoljna.

„Dan je bio prilično dug. Imali smo dve trke. Prvu trku sam završio na sedmom mestu sa dosta grešaka. Međutim, znao sam da imam drugu priliku i dao sam sve od sebe, iskoristio sam je iako se nisam osjećao najbolje dok sam na skijanju. Znao sam da moram napasti stazu i to se na kraju isplatilo. Zaista sam sretan što mogu u sedmici kada je 40. godina Olimpijskih igara u Sarajevu ostvariti historijski rezultat za Bosnu i Hercegovinu”, rekao je Muzaferija, dodajući da se raduje predstojećim igrama u Crans Montani, koje održat će se u sklopu Svjetskog prvenstva.

Inače, ovaj spust je trebalo da se održi u subotu, ali je zbog problema sa vetrom pomeren za danas.

Elvedina je jutros osvojila sedmu poziciju u prvoj utrci spusta.

Naša skijašica se trenutno nalazi na ljestvici spusta u Evropskom kupu sa 138 bodova.

(SAVJET)Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.