Ultimate magazine theme for WordPress.

Na sjednici POSP-a 13. i 14. marta u Strazburu o stanju odnosa između BiH i EU

0 7


Članovi Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i Evropskog parlamenta (POSP) učestvovat će na 4. sjednici POSP-a, koja će 13. i 14. marta biti održana u Strazburu.

Članovi POSP-a iz Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), predsjedavajuća Snježana Novaković-Bursać, zamjenici predsjedavajuće Zdenko Ćosić i Mia Karamehić-Abazović, te članovi Dženan Đonlagić, Radovan Kovačević, Saša Magazinović, Denijal Tulumović i Milan Petković, sa kolegama iz Evropskog parlamenta tokom dvodnevne sjednice razgovaraće o stanju odnosa između Bosne i Hercegovine i Evropske unije (EU).

Očekuje se da će se članovima POSP-a iz PSBiH i Evropskog parlamenta u okviru ove teme obratiti ambasador BiH u EU Obrad Kesić, vršiteljka dužnosti šefa jedinice za BiH i Kosovo u Evropskoj komisiji Barbara Jésus-Gimeno i šefica odjeljenja za Jugoistočnu Evropu/Zapadni Balkan u Evropskoj službi za spoljne poslove (EEAS) Elsa Fenet.

Drugog dana sjednice POSP-a u Strazburu razgovaraće se o stanju ispunjenosti 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU, te o osam koraka navedenih u preporuci Evropske komisije za status kandidata iz oktobra 2022. godine, uzimajući u obzir sastanak Vijeća EU 21. i 22. marta 2024. godine.

Kako je dnevnim redom sjednice predviđeno, članovi POSP-a razgovaraće i o slobodi medija i dezinformacijama, saopćeno je iz Sektor za odnose s javnošću PSBiH.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.