Ultimate magazine theme for WordPress.

NAJVEĆI USPJEH U KARIJERI: Donna Vekić izborila polufinale Wimbledona, ovim plasmanom već je zaradila…

0 0


[{“img”:”/img/vijesti/2024/07/donna-vekic-izborila-polufinale-wimbledona-zaradila-je-kao-.jpeg”,”full”:”/img/vijesti/2024/07/donna-vekic-izborila-polufinale-wimbledona-zaradila-je-kao-.jpeg”,”caption”:”Donna Vekiu0107 (Foto: X)”,”bg”:”9e8e8d”}]

Vekić, 37. igračica svijeta, izgubila je prvi set 5:7, no poravnaka je u drugom 6:4, da bi u trećem s dva breaka završila posao rezultatom 6:1.

Za 28-godišnju Osječanku ovo je prvi plasman u polufinale Wimbledona. Među osam najboljih bila je i na US Openu 2019. te na Australian Opena prošle godine.

Osječanka je plasmanom u polufinale zaradila 846 hiljade eura. Pobjednici Wimbledona osvojit će 3.2 miliona eura, dok će gubitnici u finalu osvojiti 1.66 miliona eura. U polufinalu je čeka bolja iz meča Jasmine Paolini (7. WTA) i Emme Navarro (19. WTA).

Posljednja hrvatska teniserka koja je došla do polufinala na Grand Slam turniru u pojedinačnoj konkurenciji bila je Mirjana Lučić-Baroni, koja je to ostvarila 2017. na Australian Openu.

Također, Lučić-Baroni je i jedina hrvatska polufinalistica u Wimbledonu, a do tog je rezultata stigla 1999. sa 17 godina, kad je u tri seta poražena od legendarne Njemice Steffi Graf.

Vekić će se za Wimbledona boriti s pobjednicom duela između Talijanke Jasmine Paolini (WTA:7) i Amerikanke Emme Navarro (WTA: 17.)

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.