Ultimate magazine theme for WordPress.

‘NE OKREĆIMO GLAVU…’: Pjevačica Selma Bajrami objasnila zastrašujuće ‘modrice’ na njenom licu (FOTO)

0 2


[{“img”:”/img/vijesti/2024/03/nnn133312321312321.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2024/03/nnn133312321312321.jpg”,”caption”:”Selma Bajrami (Foto: Agencije)”,”bg”:”976d51″}]

Pjevačica Selma Bajrami uznemirila je javnost fotografijom na kojoj joj je lice bilo u modricama koju je objavila na društvenim mrežama.  

Selma Bajrami se ponovo oglasila na društvenim mrežama i poručila kako nad njom nije izvršeno nasilje, već da je našminkana za potrebe snimanje spot za pjesmu “Dama”.

“Nasilje nad ženama je ozbiljan problem koji zahtjeva hitnu pažnju i akciju. To je kršenje osnovnih ljudskih prava koje nanosi nepopravljivu štetu pojedincima i društvima generalno. Da bismo smanjili pojavu nasilja nad ženama moramo djelovati zajedno kao društvo na više nivoa. Jedan od njih je podizanje savjesti, edukaciji i pružanju pomoći žrtvama. Važno je da svako od nas preuzme odgovornost i prijavi svaki vid nasilja. Bilo da smo žrtve ili da smo svjedoci istog.

Svjedoci smo da se svakodnevno ubije barem tri žene mjesečno. To je strašno. A koliko tek žena trpi psihičko i fizičko maltretiranje a da to niko ne zna… Zato ne okrećimo glavu na drugu stranu ka budemo svjedoci bilo kog vida nasilja. Prijavimo, djelujmo i spasimo nečiji život. 

P.S. Ja nisam pretučena, u pitanju je slika sa snimanja spota za pjesmu “Dama” koja između ostalog upravo govori o borbi žena sa svakakvim problemima i daje jasnu poruku da nikada ne treba da odustanemo. “Korak po korak, dan po dan – Sve bolje bit će mi”, napisala je Bajrami. 

Nasilje nad ženama je ozbiljan problem koji zahtjeva hitnu pažnju i akciju. To je kršenje osnovnih ljudskih prava koje…

Objavljuje Selma Bajrami u Ponedjeljak, 4. ožujka 2024.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.