Ultimate magazine theme for WordPress.

„NE ŽELIM BITI SAUUČESNIK U GENOCIDU, SLOBODA PALESTINI!“: Pripadnik američke avijacije se spalio ispred izraelske ambasade, sve se prenosilo uživo na internetu

0 0


FOTO: (X)

Muškarac, identificiran kao pripadnik američke avijacije, kritično je nakon što se zapalio ispred Izraelske amabasade u Washingtonu, saopćile su vlasti.

Policija je izvijestila kako je reagirala na incident na International Driveu oko 13 sati u nedjelju kako bi pomogla tajnoj službi. Vatrogasci i hitna služba rekli su da muškarac ima ozbiljne opekotine.

“Odraslog muškarca su vatrogasci i hitna medicinska pomoć prevezli u lokalnu bolnicu gdje je i dalje u kritičnom stanju”, objavila je policijska uprava na platformi X.

Snimka objavljena na društvenim mrežama prikazuje čovjeka u uniformi kako viče “Slobodna Palestina” dok gori i predstavlja se kao aktivni pripadnik zračnih snaga. Muškarac je navodno gorio oko minutu prije nego što su ga policajci ugasili.

Neimenovani muškarac prišao je ambasadi i incident počeo prenositi uživo na platformi za video streaming Twitch, rekla je osoba upoznata s tim za Associated Press. Čovjek je spustio telefon, a zatim se polio tekućinom i zapalio, rekavši u jednom trenutku da “više neće biti sudionik u genocidu”, rekao je izvor za AP. Video je kasnije uklonjen s platforme za streaming.

Glasnogovornik zračnih snaga potvrdio je za agenciju France-Press da je muškarac bio aktivan član, ali nije dao dodatne pojedinosti. Glasnogovornik izraelske ambasade rekao je da niko od osoblja nije povrijeđen i da im je muškarac “nepoznat”.

(TBT)Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.