Ultimate magazine theme for WordPress.

NE ZNA OSA DA JE OVO KUKAVIČIJE JAJE MOS-A: Konaković za sektor „prisluškivanja“ u BH Telecomu postavio sina visokog funcionera Rijaseta

0 5


FOTO: Hodžić (Plakat/NiP)

Kako saznaje The Bosnia Times iz vrlo kredibilnih izvora Dželaludin Hodžić je izabran za rukovodioca sekatora za sigurnos pri kabinetu generalnog dirketora BH Temlecoma Amela Kovačevića.

On je kadar Elmedina Konakovića i Gordana Memije jer je kao takav privremeno službovao pri kabinetu ministra Konakovića. Iako ne ispunjava osnovne uvjete za rad, ne posjeduje certifikat za odgovornu osobu, niti ima i jendog dana radnog staa u službi sigurnosti, on je tu postavljen po stranačkoj dužnosti da bi preko njega NiP preuzeo kontrolu nad direktnim operativnim sistemom „prisluškivanja“ koji se provodi posredstvom ovog mobilnog operatera u BiH.

Konktretno, preko Hodžića će ići sve naredbe sudova za prisluškivanje na kojima su brojevi telefona a naravno ista radnja slušanja i nadzora“ko koga zove“ moći se vršiti ilegalno – nezakonito prisluškivanje za ta je Konakovića optuživao SDA. Dirketor Kovačević je osobno demantirao Konakovićeve optužbe koje su se odnosile na njegove tvrdnje o prošlukivanju 100 ljudi.

Ovu funkciju je prije obnašao Nadir Zlatar, poznat kao zet Izetbegovića, jer je u braku sa kćerkom Jaske Akšamije koji slovi da i danas iz sjene kordinira kadrovsku poltiku u BH Telecomu.

Konkretna imenovanja i aktualni način rada alarm su za Tužilaštvo BiH jer nisu prošla certifikaciju FMUP-a u čiju dirketnu nadležnost spadaju, s obzirom da je između ostalih prekšen i Zakon o agencijama i unutrašnjim službama Vlade FBIH. Ali se svako očekuje reakcija OSA-e.

Malo je poznato da je Dželaludin sin mnog poznatije oca Dževada Hodžića koji trenutno obnaša visoku funkciju šefa svih uprava pri Rijasetu Islamske zajednice BiH. To je funkcija u laičkom svijetu ekvivalent premijeru vlade.

Uhljebljenje Hodžićevog sina u BH Telcom je samo jedno od desetak ihljebljenja djece visokih funkcionera Riajseta Islamske zajednice. Za ta i takva uhljebnljnja „sinova, zetova i snaha“ upravo ih je prozivao Konaković. No ovo je mnogo, mnogo ozbiljniji slučaj.

Pošto se dugo špekuliralo da je iza osnivanja Konakovićeve stranke stajao rahmetli Hasan Čengić, te da je Kovačević bio njegov stipendista dok je strudirao u Maleziji, te da je za Čengića bio čak oformio ofsrhore fimru u Panami (pranje para), dovođenjem Hodžića na ovo mjesto dat će za pravo svima onima koji su tvrdili da unutar bošnjačkih vjerskih i poljtičkih struktura djeluje Muslimanska (para)obavjetajna služba (MOS), što je tvrdio Munir Alibabić Munja kao dugogodišnji prvi obavještajaca u BiH.

O ovoj temi će se svakako pisati ukoliko dirketor OSA-e Almir Dužvo ne „presjeće“ jer, prema našim saznanjima za slučaj imenovanja Hodžića se izravno zainteresirala Američka Ambsada. Dovljno su se „opkeli“ na bivšem šefu OSA-e Osmanu Mehmedagiću Osmici.

(TBT, R.I.)Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.