NIJE MU USPJELO DA PODMETNE IZMJENE IZBORNOG ZAKONA PO SVOJOJ MJERI: Dragan Čović razočaran izašao pred medije

[{“img”:”/img/vijesti/2024/02/dragancovic_ljd.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2024/02/dragancovic_ljd.jpg”,”caption”:”Dragan u010coviu0107″,”bg”:”c29e8a”}]

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je kako na današnjem sastanku predstavnika stranaka, članova koalicije na državnoj razini nije postignut dogovor o tri ključna zakona koji su preduvjet za otvaranje bh. pristupnih pregovor s Europskom unijom (Izborni zakon, Zakon o Sudu BiH, Zakon o sukobu interesa).

“Zaključak o ova tri zakona u osnovi nismo dogovorili niti su povjerenstva mogla dogovoriti, ali su došli do razine od 70, 80 ili 90 posto, da se ne nadmudrujemo o postotcima“, kazao je Čović na konferenciji za novinare, prenosi Ljudski.ba.

Po njegovim riječima, povjerenstva će nastaviti s radom i ako neko od povjerenstava usuglasi zakon, taj zakon će ići pred Vijeće ministara i Parlament BiH.

“Žao mi je što nismo uspjeli napraviti ogroman iskorak koji se od nas očekivao. Povjerenstva su napravila ozbiljan posao, ali evidentno je da mi nismo uspjeli napraviti dovoljno osnove da se ona usuglase, pa smo se našli u raskoraku – dodao je Čović.