Ultimate magazine theme for WordPress.

NLB Banka Sarajevo povodom Međunarodnog dana žena „plete“ zajedništvo koje će trajati

0 1


Jučer je obilježen Međunarodni dan žena, 8. mart, dan prisjećanja ženske borbe za jednakost i prava. Tim povodom, NLB Banka Sarajevo proslavila je ovaj dan sa svojim uposlenicama, poklonivši im simboličan poklon – broš, pletenu ružu sa posebnim značenjem.

Ručni rad, pletene ruže isplele su vješte ruke članica udruženja UdruŽene, čija je misija da kroz kreativni rad osnaži žene u Bosni i Hercegovini, posebno žene u potrebi, omogućivši im da iskoriste tradicionalne vještine i znanja.

,,Mi u NLB-u smatramo da je svijet koji je vođen srcem, svijet pun prilika. Naš svijet je mnogo ljepši kada stojimo jedna uz drugu i suosjećajno kreiramo nove prilike za sve. Ponosimo se svojom posvećenošću u promicanju jednakosti i podrške ženama u svim sferama života. Upravo zbog toga, vođeni srcem, odlučili smo podrškom ženskom poduzetništvu – udruženju UdruŽene obradovati i naše uposlenice simboličnim poklonom. Uvijek ističemo važnost ovog praznika, u koji je utkana svaka borba za jednakost i ravnopravnost, svaki pojedinačan glas koji je zaista važan. Želimo da dame u našem kolektivu uvijek slave svoju snagu i svoje ambicije, jer samo tako snažne i svoje možemo biti primjer drugim ženama da naprave korak više, dalje i snažnije”, izjavila je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke Sarajevo.

,,Pletilje UdruŽenih, koje je stopostotno žensko udruženje, godišnje ispletu i izvezu više od 30.000 ručno rađenih modnih artikala od prirodnih materijala. NLB Banka Sarajevo je jedna od rijetkih finansijskih institucija u regiji koja podržava žensko poduzetništvo i udruženja kao što je naše. Sretni smo što uz podršku NLB Banke možemo donijeti pozitivne promjene u društvu koje ostavljamo našim potomcima. Održivost, ekološka osviještenost i rodna ravnopravnost su vrijednosti koje dijelimo i koje smatramo da treba da budu vodilje za bolju budućnost”, rekla je Nadira Škaljić Mingasson, osnivačica i predsjednica udruženja UdruŽene.

Važan dio misije NLB Banke je unapređenje kvaliteta života u zajednici u kojoj živimo i radimo, a poboljšanje zajednice i poticanje ženskog poduzetništva su samo jedan dio ove misije. NLB Banka ističe i promovisanje vrijednosti koje u prvi plan stavljaju ljude, razvoj ljudskih potencijala i prosperiteta, kao i kontinuirano učenje i povjerenje, što je prepoznala i bh. javnost te je NLB Banka Sarajevo nedavno proglašena za trećeg najpoželjnijeg poslodavca u finansijskom sektoru u Bosni i Hercegovini za 2023. godinu.

Ovaj rezultat koji je smjestio NLB Banku među top tri najpoželjnija poslodavca potvrđuje kontinuitet ulaganja u organizacionu kulturu, te izgradnju radne okoline u kojoj se zaposlenici osjećaju prihvaćeno i u kojoj teže da ostvare odlične rezultate.

,,Izuzetno mi je drago da je naš dobar odnos prema zaposlenicima ponovo prepoznat i sigurna sam da našim naporima na ovaj način stvaramo preduvjete za uspješne priče na ovim prostorima”, dodala je predsjednica Uprave NLB Banke Sarajevo.

Inače izbor za ”Najpoželjnijeg poslodavca u BiH” svake godine organizuje kompanija Kolektiv d.o.o. (MojPosao.ba), čime promoviše pozitivne prakse upravljanja ljudskim potencijalima u Bosni i Hercegovini.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.