Ultimate magazine theme for WordPress.

OD ŠEFA DRŽAVE DO ŠEFA ZATVORSKE BIBLIOTEKE: Bosna čeka svoje Sanadere; Novalić dobio rješenje, neka se spremi Sebija

0 1


FOTO: (Fotomontaža/TBT)

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader, koji služi kaznu zatvora, postao je šef zatvorske biblioteke u zatvoru Lipovica.

Ova informacija je potvrđena Dnevniku Nove TV te je kazano da je Sanader zadužen za kulturno uzdizanje zatvorenika.

Sanader je iz Remetinca prebačen u Lipovicu zbog uzornog ponašanja i narušenog zdravlja, kaže njegova odbrana.

“Sanader se već par mjeseci nalazi u Kazneno-popravnom domu Lipovica. To je poluotvoreni zatvorski sistem, a sada se nalazi u bitno boljim zatvorskim uslovima nego što je bio prethodno”, objasnio je njegov advokat Čedo Prodanović.

Objedinjenom presudom za afere Fimi Media, Planinska i INA-MOL, Sanader iza rešetaka mora provesti ukupno 18 godina.

Protiv njega se vodilo pet postupaka, od čega je u dva pravomoćno oslobođen.

BiH ČEKA SVOJE SANADERE

Ljudski.ba podsjeća kako će na odsluženje četverogodišnje zatvorske kazne za nekoliko dana bivši federani premijer Fadil Novalić. Miloradu Dodiku je suđenje u toku i postoji mogućnost da ga presude i da završi iza brave.Ista stvar je i sa bivšim predsjednikom Suda BiH Rankom Debevecom i bivšim prvim državnim obavještajcem Osmanom Mehmedagićem, kojima je produžen pritvor i očekuje ih dugačak sudski postupak, dok se širi istraga i dokaza u njihovim slučajevima je sve više.

U Dodikovom slučaju stvari su kristalno jasne, pored postupka za kršenje odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta, protiv Dodika se vodi još jedan postupak zbog prijetnji tužiocu, zbog kojeg će gotovo sigurno završiti u zatvoru.

Stranku uskoro preuzima njegov sin Igor Dodik.

Još jedan sudski proces je na pomolu. Kako saznaje Ljudski.ba sprema se i optužnica protiv Sebije Izetbegović, zbog lažnog predstavljanja. Naime, umirovljena bivša direktorica KCUS-a i bivša profesorica uskoro bi mogla pred sud zbog lažnog predstavljanja i nepostojeće diplome iz Zagreba, a na osnovu koje je godinama radila kao profesorica na fakultetu i na osnovu koje je radila kao direktorica najveće medicinske ustanove u BiH.

Također, ministar Elemdin Konaković najavio je krivične prijave protiv odgovornih za blokade izbora novog direktora KCUS-a među kojima je i federalni ministar Nediljko Rimac.

Sve su to, uvjetno rečeno, male ribe, za ono što nas čeka.

Vrijeme je da Bosna i Hercegovina dočeka svoje Sanadere!

(TBT)Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.