Ultimate magazine theme for WordPress.

Određen pritvor za Mehmeda Djedovića (35) i Elvira Malkića (41) iz Tuzle

0 0


Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Mehmeda Djedovića (35) i Elvira Malkića (41) iz Tuzle, zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saučesnici  u sticaju počinili dva  krivična djela razbojništva, te Malkić  i krivično djelo teška krađa.

Postoji osnovana sumnja da su Djedović, Malkić i još jedna osoba, koja je trenutno u bjekstvu, kao saučesnici u grupi počinili dva krivična djela razbojništva tokom marta 2024. godine, tako što su  ušli u dvije kladionice u Tuzli, te uz prijetnje radnicama  iz kase i sefa uzeli novac u iznosu od   ukupno  1.700 KM.

Također, Malkić,  i osoba koja je u bjekstvu i za kojom se traga,  su osumnjičeni da su početkom marta na naročito drzak način prišli jednoj ženi u blizini supermarketa u Tuzli i strgnuli joj sa vrata zlatni lančić i tako je oštetili  i pribavili sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od  oko 1.200 KM.
Istražitelji Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla su identifikovali osumnjičene,  lišili ih slobode, te nakon kriminalističke obrade ih predali u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.

U predmetu su u toku istražne radnje.

(TIP/Foto: Ilustracija)Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.