Ultimate magazine theme for WordPress.

Održan sastanak predstavnika CIK-a BiH sa sigurnosnim agencijama o lokalnim izborima

0 0


Danas je u sjedištu Centralne izborne komisije BiH u Sarajevu održan sastanak Centralne izborne komisije BiH sa predstavnicima sigurnosnih agencija Bosne i Hercegovine, Federalne uprave policije i Policije Brčko distrikta BiH.

Član 1.11 Izbornog zakona BiH, propisuje da su “svi organi vlasti na svim nivoima i zvaničnici u Bosni i Hercegovini i diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH obavezni pomagati organima nadležnim za provođenje izbora”.

Na sastanku je razgovarano o sigurnosnim aspektima pripreme i održavanja Lokalnih izbora 2024. godine u Bosni i Hercegovini, koji će se održati u nedjelju 6. oktobra. Dogovoreno je da sve sigurnosne agencije pruže podršku Centralnoj izbornoj komisiji BiH i općinskim/gradskim izbornim komisijama tokom cijelog izbornog procesa, kako bi se izbori proveli u atmosferi koja će garantovati maksimalan stepen sigurnosti i povjerenja javnosti u izborni proces.

The post Održan sastanak predstavnika CIK-a BiH sa sigurnosnim agencijama o lokalnim izborima appeared first on RTV SLON.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.