Ultimate magazine theme for WordPress.

„ON JE BIBLIJSKI VRAG“: Zaklada Sinéad O’Connor zabranila Trumpu da koristi njene pjesme u kampanji

0 1


FOTO: O’Connor (Marton Monus/MTI via AP/GuliverImage)

Zaklada koja se brine o muzičkoj ostavštini irske pjevačice Sinéad O’Connor koja je preminula 2023. zatražila je od Donalda Trumpa da prestane koristiti njezinu muziku na političkim skupovima u kampanji uoči nadolazećih izbora.

Bivši predsjednik SAD-a od 2017. do 2021. puštao je njenu pjesmu ”Nothing Compares 2 U” na skupovima u Marylandu i Sjevernoj Karolini posljednjih sedam dana. U priopćenju zaklada pokojne irske pjevačice rekla je da bi se to “gadilo” Sinéad O’Connor i da bi je “povrijedilo”

U zajedničkom saopćenju, zaklada i diskografska kuća Chrysalis Records rekli su: “Tokom svog života dobro je poznato da je Sinéad O’Connor živjela prema ispravnom moralnom kodeksu definiranom poštenjem, ljubaznošću, pravednošću i pristojnošću prema svojim bližnjima. Stoga smo pobješnjeli kad smo saznali da Donald Trump koristi njezinu slavnu pjesmu ‘Nothing Compares 2 U’ na svojim političkim skupovima. Nije pretjerano reći da bi Sinéad bila zgrožena, povrijeđena i uvrijeđena da je njezin rad na ovaj način krivo predstavio netko koga je ona nazivala ‘biblijskim vragom’. Kao čuvari njezine ostavštine, mi zahtijevamo da Donald Trump i njegovi suradnici odmah prestanu koristiti njezinu muziku.”

Tokom intervjua za Hot Press 2021., Sinéad O’Connor rekla je o Trumpu: “Znam da ovo može zvučati ekstremno – baš me briga što drugi misle – ali uvjerena sam da je taj čovjek sotonist. Uvjeren sam u to. Pripadnici Ku Klux Klana su bili sotonisti, to je sotonistička organizacija. U kakvom god obliku sada postojao, ne znam i ne želim znati, ali njegovo je podrijetlo sotonsko. Svi njegovi rituali, sve u vezi s njim. Ti ljudi postoje. Oni su mesari, pekari, proizvođači svijeća. Pa zašto sotonist ne bi bio predsjednik Sjedinjenih Američkih Država? Jeste li ikada čitali ‘Majstora i Margaritu?’”

Ozzy Osbourne, Queen, Neil Young, The Rolling Stones i Guns N’ Roses već su kritizirali Trumpa zbog korištenja njihove muzike tokom predizbornih skupova.

U januaru je gitarist britanske grupe The Smiths Johnny Marr pobjesnio nakon što je otkrio da je Trump puštao pjesmu The Smithsa “Please, Please, Please, Let Me Get What I Want” na skupu u Laconiji, u New Hampshireu.

Marr je na X-u napisao: “U milion godina ne bih pomislio da bi se ovo moglo dogoditi. Ovo sranje odmah treba prekinuti.”

(TBT)Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.