Ultimate magazine theme for WordPress.

‘ONO MALO LJUDSKOSTI’: Papa Franjo pozvao na diplomatsko rješenje rata u Ukrajini

0 1


[{“img”:”/img/vijesti/2024/02/papa_1.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2024/02/papa_1.jpg”,”caption”:”(Foto: EPA)”,”bg”:”564847″}]

Papa Franjo je pozvao na diplomatsko rješenje rata u Ukrajini koje bi rezultiralo pravednim i trajnim mirom, nakon jučerašnjeg obilježavanja druge godišnjice ruske invazije, prenosi Hina.

“Toliko žrtava, toliko ranjenih, toliko razaranja, muke i suza u razdoblju koje se užasno oduljilo i kojemu se ne nazire kraj. U tom ratu ne samo da se pustoši cijela ta regija, već on pokreće globalne valove mržnje i straha”, rekao je papa Franjo u nedjeljnom Angelusu. 

“Zalažem se za to da se nađe ono malo ljudskosti kako bi se stvorili uvjeti za diplomatsko rješenje u potrazi za pravednim i trajnim mirom”, rekao je Sveti Otac.

Čelnici grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta G7 jučer su obećali da će i dalje ostati uz ratom iscrpljenu Ukrajinu. Nekoliko zapadnih čelnika u jučer je posjetilo Kijev da bi ondje iskazali solidarnost s Ukrajinom na drugu godišnjicu ruske invazije.

Papa Franjo je ponovio svoje molitve za Izrael, za Palestince i za “mnoge narode uhvaćene u ratni vihor”.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.