Ultimate magazine theme for WordPress.

OPET JE IZNERIVIRAO! Sanja Vulić isfrustrirana: “Šmit hoće da uspostavi islamsku državu u Bosni”

0 0

Sanja Vulić, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, izrazila je nezadovoljstvo i frustraciju zbog izvještaja kojeg je podnio Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH.

Vulić tvrdi da Schmidt, zajedno sa američkim ambasadorom Michaelom Murphyjem, pokazuje otvorenu netrpeljivost prema Srbima te da su njihovi potezi usmjereni ka urušavanju Dejtonske Bosne i Hercegovine i stvaranju islamske države.

Vulić je izjavila da BiH prijeti raspad upravo zbog, kako ih naziva, “besmislenih poteza isfrustriranog nelegalnog stranca Schmidta i njegovog mentora Murphyja”. Ona smatra da je Schmidtov cilj od samog dolaska bio urušavanje dejtonske strukture BiH.

“Cilj Christiana Schmidta je jasan od samog njegovog dolaska u BiH, a to je urušavanje dejtonske, a stvaranje islamske BiH. Stoga, uopšte ne čudi njegova najava o ‘raspuštanju države’ o čemu govori u nelegalnom izvještaju Savjetu bezbjednosti UN”, istakla je Vulić.

Schmidtovo podnošenje izvještaja Vijeću sigurnosti UN nazvala je “tragikomičnim i samoponižavajućim”, podsjećajući da je na nedavnom zasjedanju Generalne skupštine UN predstavljen kao privatno lice, a ne kao visoki predstavnik, što njegovo imenovanje nikada nije potvrđeno odgovarajućom rezolucijom UN.

“Schmidt je, uz Michaela Murphyja, osvjedočeni srbomrzac što je otvoreno pokazao i ovim izvještajem. Šta drugo da i očekujemo od osobe čija je jedina orijentacija ka nacističkom nasljeđu i pokušajima rehabilitacije nacističkih pilota i generala”, kazala je Vulić i dodala da je njegov izvještaj osveta Srbima za njihovu antifašističku borbu.

Vulić je istakla da su srpski predstavnici u zajedničkim institucijama uradili sve potrebne poteze kako bi ispunili uslove na putu za EU, ali da Schmidt i Murphy to ignorišu jer im ne odgovara bilo kakav dogovor domaćih političara.

“Za svako zlo u BiH, za raspakivanje dejtonske BiH i kršenje Dejtonskog sporazuma krivci su isključivo Christian Schmidt i Michael Murphy, isfrustrirani srbomrsci i zagovornici islamske BiH”, zaključila je Vulić za Srnu.Source link
Leave A Reply

Your email address will not be published.