Ultimate magazine theme for WordPress.

Počela podjela 5.000 ramazanskih paketa stanovništvu BiH | RTVTK

0 2


Vakufska direkcija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini danas je, u saradnji sa Generalnom direkcijom vakufa Republike Turske, započela distribuciju 5.000 ramazanskih paketa za socijalno-ugroženo stanovništvo i postače u Bosni i Hercegovini, javila je MINA.

Podijeljeni paketi su dio projekta koji već nekoliko godina Generalna direkcija vakufa Republike Turske realizuje širom Bosne i Hercegovine putem Vakufske direkcije IZ u BiH. Ove godine će putem Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ, Udruženja ilmijje i Međunarodnog foruma EMMAUS distribuirati 5.000 prehrambenih paketa za socijalno-ugrožene kategorije. 

U dijeljenju paketa je učestvovao predstavnik Generalne direkcije vakufa Republike Turske Mustafa Erdogan.

 – Saradnja naših vakufskih direkcija je duga, i kao i svake godine, a paketi koji svake godine stižu iz Turske tu su da pomognu osobama koje su u potrebi. Iz Vakufske direkcije Turske sada smo isporučili 5.000 sa osnovnim namirnicama koje su birane tako da budu od koristi u dolazećem ramazanu – rekao je Erdogan.

Izrazio je nadu da će uspješna saradnja biti nastavljena, kako bi bila korisna stanovništvu kojem je potrebna pomoć.

Sekretar Vakufske direkcije Amela Trako-Mahmutović je također izrazila zadovoljstvo uspješnom saradnjom i zahvalila organizacijama zaslužnim za osiguravanje i distribuciju ramazanskih paketa.

 – Mi kao Vakufska direkcija posebno smo sretni što već nekoliko godina imamo priliku učestvovati u ovoj plemenitoj misiji podjele ramazanskih paketa širom Bosne i Hercegovine. Zahvaljujemo našim prijateljima iz Generalne direkcije vakufa Republike Turske koji su i ove godine obezbijedili 5000 ramazanskih paketa. Također, zahvaljujemo i našim prijateljima iz Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ, Udruženju Ilmijje i Međunarodnom forumu solidarnosti EMMAUS koji pomažu pri podjeli i distribuciji paketa postačima širom Bosne i Hercegovine, da unesu radost, posebno u ovim posebnim danima uoči mubarek mjeseca ramazana – kazala je Trako-Mahmutović.

Uredu za društvenu brigu Rijaseta IZ dodijeljeno je dvije hiljade ramazanskih paketa, Udruženju Ilmijje 1.400, a Međunarodnom forumu solidarnosti EMMAUS 1.600 paketa koje će distribuirati u svim gradovima Bosne i Hercegovine. 

Stručna saradnica za koordinaciju i raspodjelu u Uredu za društvenu brigu Rijaseta IZ  Emina Bešlija je istakla da su prehrambeni paketi bogatog sadržaja, sa osnovnim životnim namirnicama i vitaminima, te da će postačima i socijalno ugroženom stanovništvu biti veoma korisni.

– Proteklih godina je dvije hiljade paketa raspoređeno na sva muftijstva širom Bosne i Hercegovine. Danas smo po 50 paketa podijelili članovima četiri udruženja. Daljnju raspodjelu ćemo izvršiti u saradnji sa muftijstvima kao i proteklih godina – zaključila je Bešlija.

Ured za društvenu brigu je danas ramazanske pakete uručio članovima četiri udruženja: „Zdravo živi sretno stari“, „Udruženju braća Romi“ „Udruženju paraplegičara i kvadriplegičara KS“, te “Udruženju unije žrtava civilnog rata“, javila je MINA.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.