Ultimate magazine theme for WordPress.

Počela sjednica Vijeća ministara BiH, predviđeno razmatranje Nacrta zakona o sudu BiH | RTVTK

0 0


Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici koja je počela trebalo da razmatra novi tekst Nacrta zakona o sudu Bosne i Hercegovine, kako je i najavila predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Krišto je u pismu povjereniku za susjedstvo i proširenje EU Oliveru Varhelyiju, u kojem ga je informirala o ključnim reformama, navela da će se na predstojećoj sjednici Vijeća ministara BiH naći i nekoliko dokumenata ključnih za ispunjavanje reformskih obaveza naše zemlje uključujući i Zakon o sudu BiH.

Ministri bi trebali razmatrati i novi tekst Prijedloga Srednjoročnog programa rada Vijeća ministara BiH 2024 – 2026. godine.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog Strategije i Akcijskog plana provođenja strategije integriranog upravljanja granicom u Bosni i Hercegovini za razdoblje 2024. – 2029. godina.

Vijeće ministara BiH bi se, u drugom krugu glasanja, trebalo izjasniti o Prijedlogu odluke o izmjeni Odluke o formiranju Žalbenog vijeća pri Vijeću ministara BiH.

Trebao bi biti razmatran i Izvještaj iz Centralne baze podataka o počinjenim teškim krivičnim djelima u BiH u 2023. godini.

Iz Vijeća ministara BiH je najavljeno da će se po okončanju sjednice novinarima obratiti predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.  Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.