Ultimate magazine theme for WordPress.

Pogrebnici otkrili kako IZGLEDA KREMIRANJE i koliko tijelu treba da izgori – PressMedia

0 0


Kejtlin Dauti najpoznatija je pogrebnica na Jutjubu, a nakon što je odlučila da podijeli tajne svog posla sa znatiželjnima, počeli su da je gledaju milioni.

Kejtlin na svom kanalu ima više od milion pretplatnika koji joj stalno šalju pitanja na koja ona odgovara. Pogrebnica tako govori o sahranama, šminkanju mrtvaca, balsamovanju, kremaciji, i svim drugim temama koje se tiču mrtvih tijela. Ljudi su strašno znatiželjni kada su u pitanju smrt i raspadanje ljudskog tijela, pa Kejtlin baš ima posla i kada nije u pogrebnom preduzeću u kojem radi.

Pored videa o balsamovanju mrtvih, šminkanju preminulih i uređivanju tijela osoba koje su preminule nekom nasilnom smrću i videa o “ikonskim leševima” poput Lenjinovog, najviše je zanimanja probudio video u kojem Kejtlin govori šta se događa sa silikonskim umecima kada se porodica preminule odluči na kremiranje.

Kejltin u videu, koji je pregledan 2,3 miliona puta, kaže da se silikonski implanti ne vade iz tijela koje ide u peć te da obično izgore. Međutim, može da se dogodi da nakon sagorijevanja silikonskih umetaka na dnu peći ostane zalijepljena materija, prenosi Stil.

ADVERTISING

Pogrebnici u SAD se ne brinu previše oko toga, kaže Kejtlin. Ako je riječ o vještačkom kuku, na primjer, on se ne vadi iz mrtvog tijela nego se pokupi nakon kremacije jer ne izgori, a zatim može da ga preuzme porodica, prenosi Index.hr.

Ipak, to se rijetko događa i vještački kukovi ili koljena u SAD obično završe na recikliranju.

Kako izgleda proces spaljivanja

Nakon pregleda tijelo se unosi u peć gdje se spaljuje pomoću plina, a temperatura doseže između 800 i 1000 stepeni. To je tolika temperatura da će se peć koja se uključi u petak uveče do ponedjeljka ujutro ohladiti na tek 300 stepeni.

Spaljivanje tijela traje 90 minuta, a osoblje kroz posebnu špijunku provjerava je li gotovo. Gotovo je kad više nema vidljivog plamena.

Spaljuju li samo jedan dio tijela, na primjer, nakon amputacije, on se spaljuje zasebno, a ne zajedno s organima drugih ljudi.

Nakon kremacije tijela ostaje pepeo težak otprilike kao novorođenče koji se skuplja grabljicama, te prosijava kroz sito kako bi se odvojili metalni dijelovi poput vjenčanog prstenja, a nakon toga porodica pokojnika odlučuje hoće li pepeo prosuti u krematorijumu ili će ga preuzeti i prosuti na drugačiji način.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.