Ultimate magazine theme for WordPress.

Ponovo radi aplikacija na kojoj možete vidjeti gdje je najjeftinije gorivo u FBIH

0 0


Od 9. marta korisnicima je dostupna unaprijeđena, redizajnirana mobilna aplikacija Federalnog ministarstva trgovine “oil info”, za android telefone, a u narednim danima očekuju isto i za huawei i apple telefone.

Mobilnom aplikacijom, koja u realnom vremenu preuzima podatke iz navedene eOPC aplikacije, omogućeno je svim građanima da raspolažu sveobuhvatnim i pravovremenim informacijama o cijenama goriva na benzinskim pumpama u Federaciji, priopćeno je iz Federalnog ministarstva trgovine.

Aplikacija sadrži cijene naftnih derivata na izabranom lokalitetu poredane od najnižih do najviših.

Omogućeno je biranje informacija o cijenama goriva za više općina istovremeno

“Uvažavajući zahtjeve korisnika, u poboljšanoj verziji, omogućeno je biranje informacija o cijenama goriva za više općina istovremeno”, kazali su.

Ranija aplikacija nije mogla podržavati verziju za huawei telefone, a poboljšana verzija daje mogućnost korištenja i korisnicima ovih telefona.

Pojednostavljena je i forma za prijavljivanje nepravilnosti u iskazanoj cijeni na fiskalnom računu i obavijesti o promjeni cijena i druge nepravilnosti.

Također, nova verzija aplikacije pruža više informacija o benzinskim stanicama kao što je posjedovanje punjača za električna vozila, praonice, parkinga za kamione, dječje igraonice i slično. Uneseno je i radno vrijeme pumpi za svaki dan u sedmici.

Relevantna informacija za kupovinu po najnižim cijenama

Korisnicima aplikacije omogućena je mapa do odabrane benzinske pumpe.

Za korisnike androida link za skidanje aplikacije je ovdje.

“Potrošači korištenjem ove aplikacije imaju relevantnu informaciju za kupovinu po najnižim cijenama u ponuđenom aktualnom rasponu i tako na najefikasniji način ostvaruju svoje autonomno pravo izbora, odnosno uštedu pri kupovini”, zaključili su u priopćenju.

Projekt Federalnog ministarstva trgovine eOPC.fmt.gov.ba omogućava poticanje tržišnog takmičenja u oblasti maloprodaje naftnih derivata u Federaciji BiH, olakšava rad kontrolnih organa i zaštitu prava i interesa potrošača, piše Fokus.ba.

(TIP)Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.