Ultimate magazine theme for WordPress.

Poraz bh. nogometašica od Švedske | RTVTK

0 1


U prvom susretu baraža za plasman u A Ligu nacija, ženska nogometna reprezentacija BiH poražena je od Švedske u Zenici 5:0. Izabranice Samire Hurem nisu uspjele iznenaditi gošće koje sa velikom prednosti dočekuju revanš u Stokholmu.

Aktuelne osvajačice bronzane medalje na posljednjem održanom Svjetskom prvenstvu, trenutno su kvaliteniji tim od naše reprezentacije, što su i pokazale u prvom susretu baraža. Dva pogotka za selekciju Švedske postigla je Janogy, u listu strijelaca još su se upisale Angeldal i Hammarlund, dok je autogol postigla Gvozderac. Imala je i naša reprezentacija nekoliko prilika da zatrese mrežu Švedske, no kapitenka Nikolić nije bila precizna.

Revanš susret igra se 28. februara u Stokholmu i izvjesno je da našoj selekciji treba čudo kako bi se plasirala u A Ligu nacija. Bh. reprezentativke ne trebaju biti nezadovoljne nakon današnjeg visokog poraza s obzirom da je selekcija Švedske trenutno peta reprezentacija svijeta na FIFINOJ rang listi. Izabranice Samire Hurem su odličnim nastupima u grupi 4 B Lige nacija ranije osigurale opstanak u B diviziji.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.