Ultimate magazine theme for WordPress.

Potpisan sporazum koji reguliše primanja uposlenih u visokom obrazovanju u TK

0 1


Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić potpisao je danas sa predsjednikom Samostalnog sindikata visokog obrazovanja i nauke KO Tuzla, Adnanom Hodžićem Sporazum o utvrđivanju osnovice za obračun plate, iznosa povećanja plate, iznosa naknade za ishranu u toku rada, najniže plate, iznosa naknade za korištenje godišnjeg odmora te iznosa pomoći shodno Uredbi o isplati pomoći poslodavaca za zaposlene u javnim ustanovama visokog obrazovanja Tuzlanskog kantona u 2024. godini.

Prema Sporazumu obračun plaće za sve zaposlene u javnim ustanovama visokog obrazovanja Tuzlanskog kantona za 2024. godinu vršit će se po osnovici u visini od 454 KM.

Premijer Halilagić izrazio je zadovoljstvo da je došlo do usaglašavanja osnovnih elemenata Sporazuma i u konačnici potpisivanja dokumenta.

Plaće zaposlenih u javnim ustanovama visokog obrazovanja Tuzlanskog kantona bit će povećana na mjesečnom nivou za 5 posto, počev od 01.04.2024. godine. To će pratiti korekcija koeficijenata za obračun plaća odgovarajućim izmjenama važećeg Pravilnika o grupama poslova i zadataka, uslovima za njihovo obavljanje i okvirnim koeficijentima za obračun plaća u javnim ustanovama visokog obrazovanja.

Predsjednik Sindikata Hodžić je kazao da mu je drago da je napokon finaliziran dugotrajan proces pregovaranja i da se nada uspješnoj budućoj saradnji.

Sporazum stupa na snagu danom obostranog potpisivanja.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.