Ultimate magazine theme for WordPress.

Povodom ubistva Amre Kahrimanović: Ove sedmice održana je hitna sjednica Skupštine TK

0 3


Sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona povodom ubistva Amre Kahrimanović biće održana do kraja ove sedmice, potvrdio je za Faktor predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović.

– Popodne ćemo imati sjednicu Kolegija, nakon čega ćemo zakazati sjednicu za četvrtak ili petak. Za održavanje sjednice moramo dobiti izvještaje od nadležnih, a prije Skupštine ti dokumenti moraju proći kroz Vladu TK. Razlog je, dakle, ubistvo u Tuzli, događaji nakon toga, a sve u vezi sa sigurnom situacijom u TK – kaže Vujović.

Podsjećamo, 7. februara oko 21 sat u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli hicima iz službenog pištolja je policijski inspektor Elvis Ćustendil ubio Amru Kahrimanović, koji je naknadno lišen slobode.

Sjednica koja će biti zakazana imaće hitni karakter, a za pripremu je, kako saznajemo, zadužena Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK

i izvještaj o sigurnosnoj situaciji sa posebnim osvrtom na ubistvo Amre Kahrimanović.

– Skupština TK je ovako reagovala kada smo imali pucnjavu u Osnovnoj školi “Lukavac Grad” i ubistva u Gradačcu. Kad god smo imali nemilih događaja u TK, Skupština je reagovala i tako će biti i ovaj put – dodaje Vujović.

Sahrani Amre Kahrimanović u subotu je prisustvovao veliki broj ljudi, a u nedjelju je održan protest sa nekoliko hiljada ljudi.

(TI(P/Izvor: Faktor.ba/Autor: J.Bojić)Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.