Ultimate magazine theme for WordPress.

Poziv autorima za prijavu na 7. AJB DOC Film Festival RTVTK

0 2


Al Jazeera Balkans Documentary Film Festival (AJB DOC) objavljuje poziv autorima i producentskim kućama za učešće na sedmom izdanju Festivala koji će se održati od 13. do 17. septembra 2024. godine u Sarajevu.

AJB DOC Film Festival organizuje Al Jazeera Balkans, u saradnji sa Al Jazeera Media Network, Al Jazeera Documentary Channel i Al Jazeera Media Instituteom iz Dohe.

Festival ima za cilj da afirmiše autore koji se bave univerzalnim društvenim vrednostima kroz jedinstvene priče o događajima i sudbinama ljudi širom sveta, edukujući nas o poznatim i manje poznatim temama kroz dokumentarne filmove namenjene televizijskom emitovanju.

Prijave za Sedmi AJB DOC Film Festival šalju se putem prijavnice na web stranici www.ajbdoc.ba ili platforme Film Freeway. Rok za prijavu je 27.05.2024.

Producentske kuće i autori mogu se prijaviti bez ograničenja u zemlji porijekla, a jedan od osnovnih kriterija je format TV dokumentarnog filma minimalnog trajanja od 22 do 27 minuta, a maksimalno 44 do 52 minute. Svi dodatni detalji vezani za prijave i uslove dostupni su na službenoj web stranici Festivala.

Zvanična selekcija Sedmog AJB DOC Film Festivala biće objavljena početkom septembra, a u takmičarskom i tri vantakmičarska programa biće prikazano više od dvadeset filmova: Last Minute Cinema, AJB Shows i SmartDoc, saopšteno je Al Jazeera Balkans.

Na završnoj ceremoniji Sedmog AJB DOC Film Festivala bit će dodijeljene tri nagrade: Glavna nagrada Međunarodnog stručnog žirija za najbolji dokumentarni film, Nagrada programskog žirija i Nagrada publike, a svi filmovi dobijaju mogućnost otkupa. i prikazan u programu Al Jazeere Balkans.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.