Ultimate magazine theme for WordPress.

PRAVILO KOJE BI TREBALO UVESTI I U BOSNI I HERCEGOVINI: Zbog obijesne vožnje stigla je rekordna kazna, ali ni to nije sve…

0 1


[{“img”:”/img/vijesti/2024/03/brzina.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2024/03/brzina.jpg”,”caption”:”Ilustracija”,”bg”:”1d2624″}]

U Švicarskoj je milionerka morala platiti kaznu od 192.825 eura u ljeto 2021. godine. Bila je to jedna od rekordnih kazni. Poduzetnica je sa svojim Range Roverom vozila 93 km/h kroz jedno švicarsko selo. Kako je izvijestilo nekoliko švicarskih medija vozačica s procijenjenom neto vrijednošću od dvanaest miliona eura snimljena je dok je jurila kroz selo Wollerau. Brzinomjer njezinog Range Rovera u to je vrijeme pokazivao 43 km/h više od ograničenja. Budući da se globe u Švicarskoj obračunavaju na temelju vaših prihoda ili imovine, ovo kršenje skupo ju je koštalo.

Sud je u početku zatražio ukupnu kaznu veću od 370.000 eura. Vozačica se žalila nakon čega je kazna smanjena na nešto manje od 175.000 eura.

Vozačica je već dobila dvije uvjetne kazne za prijašnje prekršaje. Budući da je njezin prekršaj u Wollerauu aktivirao prethodne prekršaje, žena iz Züricha morala je platiti ukupno 209.000 franaka, odnosno tadašnjih 192.825 eura.

Pravilo iz Švicarske trebalo bi uvesti i u Bosnu i Hercegovinu. Zlatna mladež bi sigurno manje divljala po cesti…

(SB)

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.