Ultimate magazine theme for WordPress.

Prijem za predstavnike ‘Crnih labudova’

0 1


Predstavnici Udruženja boraca „Crni labudovi“ posjetili su u ponedjeljak premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića. Bila je to prilika da borci prezentiraju sve ono što je Jedinica bila i šta je značila za odbranu Bosne i Hercegovine.

„Udruženje danas ima za cilj očuvanje tekovina odbrambeno – oslobodilačke borbe Armije RBiH, te ratnog puta jedinice „Crni labudovi“. Ova jedinica je dala veliki doprinos u odbrani BiH i učestvovala je u borbama u zonama odgovornosti svih korpusa iz sastava Armije RBiH. U oslobađanju i odbrani  Bosne i Hercegovine svoje živote je dalo 79 pripadnika jedinice“, rekao je danas predsjednik udruženja Avdo Subašić.

Također danas je prezentiran i projekat izrade Monografije – šehida jedinice Crni labudovi.

Premijer Halilagić je razumijevajući značaj ove jedinice u obrambeno – oslobodilačkom ratu, ali i neophodnost njegovanja kulture sjećanja kazao da će Vlada iznaći načina i mogućnosti da pomogne izdavanje ovog djela.

„Bit će nam zadovoljstvo biti dijelom projekta ima za cilj da ispriča priče o svakom pojedincu, da predstavi njega, njegove snove, ideje i sve ono čega se odrekao i ugradio u temelje slobodne Bosne i Hercegovine“, kazao je danas premijer Halilagić.

(TIP)

The post Prijem za predstavnike ‘Crnih labudova’ appeared first on TIP.ba.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.