Ultimate magazine theme for WordPress.

Protest protiv Izraela na poziv više od 180 katoličkih i evangelističkih udruženja

0 2


U Madridu, glavnom gradu Španije, na poziv više od 180 katoličkih i evangelističkih udruženja održan je protest protiv Izraela, koji nastavlja s napadima na Pojas Gaze, javlja Anadolu.

Predstavnici katoličkih i evangelističkih udruženja okupili su se ispred zgrade Ambasade Izraela u Madridu i održali protest pod nazivom “U ime čovječanstva, zaustavite genocid”.

Okupljeni su nosili transparente podrške Palestini i osude Izraela te uzvikivali slogane poput “Bojkot Izraela”, “Ovo nije rat, ovo je genocid”, “Ubica Izrael”, “Oslobodite Palestinu” i “Pravda”.

Katolički svećenik Nicase Theron rekao je u izjavi za Anadolu:

“Dužni smo da budemo i ljudi i kršćani, učestvujemo u ovoj akciji u kojoj zahtijevamo mir. Mir temeljen na pravdi i pomirenju. U isto vrijeme, Palestina, koja je patila i nastavlja patiti dugi niz godina je masakrirana, želimo mir temeljen na podršci za svoje ljude.”

Margarita Jimenez, jedna je od Španjolki koja je učestvovala na protestu.

“Ubijaju djecu i žene, bombardiraju bolnice, ne dopuštaju ulazak humanitarne pomoći. Što je ovo, ako ne masakr? Kao što su priznali Ujedinjeni narodi, tamo postoje dvije države. Ali Izrael pokušava ukloniti Palestinu, koju nikada nije priznao, sa svog teritorija. Ja sam pobožna kršćanka. Ne može se dopustiti ubijanje tolikog broja ljudi. Bombardiraju nebo i zemlju. Štaviše, neshvatljivo je da SAD i dalje podržava Izrael, a Europska unija šuti. Kada smo postali ovakvi? Kako možemo tolerirati takvo stanje? Ne radimo ništa. Ovo je neshvatljivo”, istakla je Jimenez.Na internet stranici Anadolu Agency (AA) objavljen je samo dio sadržaja vijesti koje su putem našeg Sistema protoka vijesti (HAS) dostupne korisnicima. Molimo da nas kontaktirate za pretplatu.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.