Ultimate magazine theme for WordPress.

Pucnjem topa sa Kicelja u Tuzli najavljen početak svetog mjeseca ramazana | RTVTK

0 0


Foto: D. Zabuš

Prema Takvimu Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini, zalaskom sunca nastupio je mjesec Ramazan. Večeras se klanja prva teravija, dok će prvi dan posta biti u ponedjeljak, 11. marta.

– Večeras, sa akšam-namazom, ulazimo u veličanstveni ramazan, mjesec posta i bogobojaznosti, mjesec naših duhovnih uzleta i velikih nadanja. Ramazansko vrijeme je mubarek vrijeme i naši postupci u njemu zadobivaju naročit značaj – uvećavaju se, kako oni dobri, tako i oni loši. Stoga, povedimo računa o svojim postupcima. Neka ramazan dotakne srce svakog čovjeka i neka ga oplemeni svojom plemenitošću, poručio je u ramazanakoj poruci reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović.

Nakon mjeseca posta muslimani dočekuju Ramazanski bajram, jedan od dva najveća muslimanska praznika. Bajram-namaz je u srijedu, 10. aprila 2024. godine, prenosi Mina.

Islamska zajednica će u cijeloj Bosni i Hercegovini u svojim medžlisima tokom ovog mjeseca organizirati brojne vjerske aktivnosti, te jedinstvene programe povodom obilježavanja značajnijih datuma – Lejletul-bedra, Fethu-Mekke i Lejletul-kadra.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.