Ultimate magazine theme for WordPress.

Putin obećao nastavak rata u Ukrajini, najavio i tampon zonu – PressMedia

0 0


Nakon što je proglasio pobjedu na predsjedničkim izborima u Rusiji Vladimir Putin je najavio nastavak rata protiv Ukrajine, kao i jačanje oružanih snaga tokom novog predsjedničkog mandata.

Zaprijetio je da će “izdajnike” iz dobrovoljačkih formacija tretirati “kao da su u ratnoj zoni”. 

Putin je rekao da je navodno visok odaziv na izborima posljedica dramatičnih događaja koje zemlja proživljava. 

–  Prisiljeni smo doslovno braniti interese naših građana s oružjem u rukama – rekao je govoreći o agresiji na Ukrajinu. 

O izazovima svog novog mandata, rekao je da će se pozabaviti sa zadaćama “specijalne vojne operacije” ( ruski naziv za agresiju na Ukrajinu, op. a.) i ojačati oružane snage.Ruski predsjednik je rekao da će sve agencije za provođenje zakona dobiti upute za razotkrivanje svakoga ko se bori protiv Rusije.Predstavnici Ruskog dobrovoljačkog korpusa “bacaju se kao topovsko meso u stroj za mljevenjenje mesa na državnoj granici”, rekao je Putin, uporedivši ih s Vlasovljevom vojskom.Rekao je da u Rusiji nema smrtne kazne, ali da će se prema izdajicama ponašati isto kao u ratnoj zoni. Dodao je da je Rusija “za mirovne pregovore, ali samo ako se ne dešavaju jer neprijatelju ponestaje municije”. 

Putin je najavio da bi Rusija u jednom trenutku mogal stvoriti “tampon zonu” na teritoriji Ukrajine, dodavši da će biti toliko duboka da će je teško moći prevladati sredstva za uništavanje. 

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.