Ultimate magazine theme for WordPress.

Radi se o sistemskom zastrašivanju, ali ne odustajemo od procesa

0 0


Na kuću načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Irfana Čengića u ranim jutarnjim satima (oko 3.00) u noći sa nedjelje na ponedjeljak bačena je eksplozivna naprava.

Zbog brojnih upita medija, Čengić je danas sazvao konferenciju za medije na kojoj je istaknuo da je evidento u pitanju pokušaj zastrašivanja njega i njegove porodice, ali i vijećnika Vedada Deljkovića, na čiju je kuću prije sedam dana također bačena eksplozivna naprava.

–  Evidentno je da se radi o sistemskom zastrašivanju zbog procesa koje trenutno vodimo u Općini Stari Grad. Sve to smo prijavili ministarstvima unutrašnjih poslova FBiH i Kantona Sarajevo, nakon čega mi je dodijeljena zaštita. Mislimo da dva ovakva slučaja u vremenskom periodu od sedam dana ne mogu biti slučajnost, odnosno da su itekako povezani  – kazao je načelnik.

Ističe da ovi pokušaji neće obustaviti procese koji su započeti, a radi se o vraćanju državne imovine na kojoj se pojedinci godinama bogate, a koja je dio tužilačkog procesa, gdje su Čengić i Deljković jedni od svjedoka.

–  Optužnica će biti podignuta pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, a na ovaj način se želi uticati na naša svjedočenja u tom postupku. Vjerujemo da je ključni motiv zastrašivanja proces oduzimanja parking mjesta firmama i pojedincima koji su ta mjesta koristili decenijama i na taj način uzimali velike količine novca, pa čak i do milionskih iznosa – objasnio je Čengić.

Također, dodao je da se radi o predmetima u okviru akcije „Start“, gdje će svjedočiti nekoliko vijećnika Općine Stari Grad, nezakonitim zapošljavanjima i otkazima, te o nezakonitom korištenju parkinga, javnih površina i nekretnina u Općini Stari Grad.

Vijećnik Vedad Deljković dodaje da zatrašivanja neće uroditi plodom, jer će svi procesi i istrage biti privedeni kraju, a svi parkinzi će biti sigurno vraćeni Općini.

(TIP/Izvor: Fena/Foto: Hazim Aljović)Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.