Ultimate magazine theme for WordPress.

Rješenje o privremenom imenovanju članova UO Fondacije za sport

0 0


Na inicijativu Federalnog ministarstva kulture i sporta, a nakon više od desetljeća od pokrenute inicijative, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici donijela Rješenje o privremenom imenovanju članova Upravnog odbora Fondacije za sport, čime su stvoreni preduvjeti za početak rada Fondacije.

Ministrica Sanja Vlaisavljević nije krila zadovoljstvo zbog stvaranja uvjeta za početak rada Fondacije za sport, saopćeno je iz Federalnog ministarstva kulture i sporta.

– Sretni smo što je Vlada FBiH prepoznala značaj strateške odluke o konačnom uspostavljanju Fondacije za sport kao jedne od iznimno značajnih odluka u oblasti sporta. Perspektivni sportaši odustaju od svojih snova zbog financijskih poteškoća te nas izuzetno raduje činjenica da ćemo im na tom trnovitom putu do velikih sportskih rezultata bar malo olakšati. Posebno sam sretna zbog mladih sportaša koji će konačno dobiti mogućnost za stipendije – poručila je ministrica Vlaisavljević.

Jedan od temeljnih ciljeva Fondacije za sport će biti stipendiranje mladih, talentiranih i perspektivnih sportaša, afirmacija klubova koji imaju cilj promovirati mlade sportaše kao i afirmacija rekreativnog sporta.

Prvi naredni korak je registracija Fondacije u Registru fondacija Federalnog ministarstva pravde i Poreznoj upravi FBiH, donošenje internih akata, te osiguravanje finansijskih sredstava za programske aktivnosti Fondacije za sport.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.