Ultimate magazine theme for WordPress.

Sanji Vulić sporna sutkinja Uzunović: “Nada je da neće odoliti šarmu Dodika, u suprotnom ide presuda”

0 0

Sanja Vulić, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, smatra je da sutkinja na predmetu Milorad Dodik i dr. Sena Uzunović kroz svoj rad apsolutno dokazala pripadnost i odanost svom, bošnjačkom narodu.

Vućić je uputila poslaničko pitanje Visoko sudsko i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine “Čim garantujete objektivnost i profesionalnu nepristrasnost Sene Uzunović?”

“Ističem da je jako pohvalna briga sudije Sene Uzunović o svom narodu. Potvrda VSTV da su znali za svu prošlost sudije Uzunović, potom oslobađajuća presuda Esadu Lanci, koji ni za Haški tribunal nije nevin bio samo su neki od argumenata zašto sumnjamo u pravičnost i objektivnost sudije”, poručila je Vulić.

Ona smatra da iz svjedočenja policijskog službenika SIPA-e na ročištu Milorad Dodik i dr. 6.3.2024. jasno da “i nepismenim i neobrazovanim da je Tužilaštvo BiH krajnje neprofesionalno vršilo pritisak i ubrzavalo istragu” u slučaju.

“Nepripadnost Milanka Kajganića svom narodu, za razliku od pripadnosti svom, Sene Uzunović je poraz srpskom narodu i šamar jednoj naciji da takve predstavnike ime. Ljude koji srpskog predsjednika optužuju bez dokaza. Sena Uzunović ne bi predsjednika FBiH procesuirala ni naredbom Schmidta, ni Murphy-a što opet pokazuje svu žalost i očaj kakvi srpski predstavnici sjede u pravosuđu BiH. Definitivno, podobni zapadu!”, ističe Vulić.

SNSD-ova parlamentarka se pita “šta je motiv Sene Uzunović da bude pravična?”

“Može nas samo srećna zvijezda pogoditi da gospođi Uzunović šarm predsjednika Dodika bude neodoliv, a iz perspektive sudije iz reda bošnjačkog naroda i u želji da se svom narodu još više dodvori, najteža presuda ne gine predsjedniku Republike Srpske”, navela je na kraju Vulić.Source link
Leave A Reply

Your email address will not be published.