Ultimate magazine theme for WordPress.

SARAJLIJA RADE BOGDANOVIĆ NA RTS-u: ‘Sramota je ovo što UEFA radi, nije korektno…’

0 0


[{“img”:”/img/vijesti/2024/07/radeb.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2024/07/radeb.jpg”,”caption”:”Screenshot”,”bg”:”ab8cf4″}]

Rade Bogdanović, bivši nogometaš FK Željezničar, a danas stručni konstultant RTS-a, osuo je paljbu na suce utakmice polufinala Europskog nogometnog prvenstva na utakmicu Еngleska – Nizozemska.

Sudac je svirao penal nakon kontakta koji su u kaznenom prostoru imali Kane i Dumfries, gdje je odbrambeni igrač Nizozemske udario u nogu kapitena Еngleske, nakon što je on prvo uputio udarac ka golu.

Sudac nije odmah svirao penal, ali je dobio poziv iz VAR sobe da pogleda situaciju. Nakon gledanja, odlučio je da pokaže na bijelu tačku, a sa penala je Kane bio precizan i izjednačio je na 1:1.

Bogdanović smatra da sudija nije smio da svira ovakav penal.

– Što se tiče penala, sramota je za UЕFA da nam prezentuje ovakve sudije, prosto nije korektno. Ja kao centarfor mogu da kažem, došao sam do lopte, mogao sam da šutnem, nije igrač uticao kako ću da šutnem. Da je bilo kontakta poslije mog šuta, lopta je već bila iznad prečke kad je bio sam kontakt, i to je bila savijena desna noga odbrambenog igrača Holandija i taj kontakt je bio minoran i mizeran, po mom mišljenju nije bio uslov za penal. Mislim da je ovo suđenje jako, jako loše, rekao je Bogdanović

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.