Ultimate magazine theme for WordPress.

Selektor Bašić odredio skraćeni spisak rukometašica za dvomeč protiv Grčke

0 1


Selektor ženske seniorske rukomtne reprezentacije Bosne i Hercegovine Adnan Bašić odredio je skraćeni spisak igračica na koje računa za dvomeč protiv Grčke u 3. i 4. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.

Na spisku se nalaze: Anica Gudelj (Corona Brasov; Rumunija), Darjana Vukliš (Borac), Sara Majkić (Borac), Martina Pandža (Zrinjski), Ana Vrančić (PAOK; Grčka), Slađana Andrić (Borac), Damljana Bošnjak (La Rioja; Španija), Helena Ćurić (Borac), Desire Kolašinac (Kappel Windeck; Njemačka), Armina Isić (Dacia Mioveni; Rumunija), Sara Bašić Salkić (Krivaja), Edina Demić (Le Pouzin; Francuska), Azra Topčić (Krajina), Lana Lončar (Borac), Alena Latifović (Ilidža).

Prvi susret protiv Grčke igra se 28. februara u 19 sati u Cazinu, a susret 4. kola igra se 3. marta u 16 sati u Kozaniju, saopćeno je iz Rukometnog saveza BiH.

Nakon dva kola u grupi 1 bh. selekcija je bez bodova, te je u prva dva kola upisala isto toliko poraza. Rukometašice BiH su poražene od Rumunije u gostima (18:49) i Hrvatske na domaćem terenu (17:31). I Grčka je u prva dva kola upisala dva poraza, a prvo mjesto na tabeli dijele Rumunija i Hrvatska, koje imaju po dvije pobjede i po maksimalna četiri boda.

Na Evropsko prvenstvo plasirat će se po dvije najbolje plasirane ekipe iz svake grupe, te četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Evropsko prvenstvo će se igrati od 28. novembra do 15. decembra igrati u Austriji, Mađarskoj i Švicarskoj.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.