Ultimate magazine theme for WordPress.

Selektor Milošević: Znam koliko BiH znači meč protiv Ukrajine, vjerujem da će se svi zaprepastiti našim izdanjem

0 1


Sve je bliži susret baraža u kojem će selekcija Bosne i Hercegovine preko Ukrajine tražiti put na Euro koji će ovog ljeta biti održan u Njemačkoj.

Selektor Zmajeva Savo Milošević pred ovaj meč je gostivao u podcastu “Balkan Rules”, a istakao je kako vjeruje da njegov tim može pokazati mnogo više od ovoga što je činio do sada.

“Situacija je fenomenalna. Čak mi se ne dopada ova situacija, više bih volio da je ovako bilo u martu. Svi su zdravi i igraju dobro. Ova ekipa može više od pokazanog i uvjeren sam da će se to pokazati 21. marta. Da li će biti dovoljno? Ne mogu da kažem, sport je takav. Nijednoj ekipi u Sarajevu i Zenici neće biti lako. Što se tiče psihičkog rada, to je lakše, jer ne moram da im nalazim motiv. Svaki momak ima veliki motiv, samim tim i grupa, pa i cijela zemlja”, rekao je Milošević, pa dodao:

“Ako je procjenjuju na osnovu prethodnih utakmica, to čak nije loše po nas. Vjerujem da će se zaprepastiti onim što budu vidjeli 21. marta u odnosu na prethodno.”

Milošević je posebno hvalio Amara Dedića, koji će, prema njegovom mišljenju, igrati u nekom od top 15 klubova u Evropi.

“Mali Amar Dedić će za godinu-dvije, ako ne već od juna, igrati u nekom od top 15 klubova u Evropi. Nije to neka naučna fantastika. Frapantan je podatak da je on jedan od kapitena kao stranac u Salzburgu. Igrači ne igraju, najveći problem na ovim prostorima je napraviti tim. Ne tim dobrih igrača, jer to ne znači da će pratiti dobrim rezultatima. Jaka imena na papiru nisu garant. I ta generacija koju pominješ je otišla na jedno Svjetsko prvenstvo, a ovi momci tek treba da pokažu koliko mogu”, istakao je Milošević.

Osim toga, selektor Zmajeva je naveo i dva razloga zbog kojeg će Zmajevi protiv Ukrajine u baražu biti na svom maksimumu.

“Prvo, jer tačno znam koliko bi to narodu BiH značilo i tačno znam ono što većina ljudi ne zna, ovo momci su fenomenalni. Prerano je otpisivati ovu ekipu. O njima možemo da pričamo tek za 10 godina. Oni su fenomenalni, čak pretjerano dobri momci. Stariji fudbaleri su bili mangupi, svašta su znali, ovi momci su jako profesionalni, fokusirani, nema iskakanja. Oni osjećaju preveliki pritisak i odgovornost, jer su svjesni šta se priča o njima i njih to boli. Oni od prije bi rekli: ‘Boli me uho’, jer imaju samopouzdanje. Ovima mora drugačije da se priđe. Imaju odgovornost i osjećaj da moraju da vrate ovom narodu. Moraju da nađu svoj način kako da urade. Ne mogu na način moje generacije.”, istakao je Milošević.

Da li postoji razumijevanja u Savezu, Milošević je istakao da to ne zavisi samo od funckionera.

“Jako je bitno kako ćemo mi izgledati u martu. Jedno je rezultat. Drugo je jednako bitno, a to je igra. Odluka ovog Saveza ili bilo kog na svijetu dolazi iz osluškivanja javnog mnijenja. Trudim se da budem direktan, ali je sitaucija takva kakva je. Nije sjajna”, zaključio je Milošević.

Naš tim će ukoliko savlada selekciju Ukrajine u finalu baraža igrati protiv boljeg iz duela Island – Izrael.

Kompletno gostovanje možete pogledati u prilogu:

(TIP/Izvor: N1/Foto: PIXSELL/Fena)Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.