Ultimate magazine theme for WordPress.

Sindikat policije MUP-a TK: Najoštrije osuđujemo ubistvo Amre Kahrimanović

0 4

Policijski sindikat Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Turske objavio je ubistvo Amre Kahrimanović.

“Povodom ovog događaja, ubistva tuzlanke Tuzle Amre Kahrimanović, Sindikat policije MUP-a TK izražava iskreno saučešće njenoj porodici i prijateljima, te najoštrije osuđuje ovo ubistvo, kao i svaki drugi oblik. nasilja.” – saopšteno je iz ovog sindikata.

U svom saopštenju za javnost navode da je događaj uznemirio građane Tuzle, TK i cijele države, posebno jer je zločin počinio policijski službenik.

“Smatramo štetnim širenje dezinformacija o radu policijskih službenika Uprave policije MUP-a TK, koje na ovaj način narušavaju ugled svih, a čin pojedinca se izjednačava sa svim policijskim službenicima, što dodatno izaziva osjećaj tjeskobe i ugroženosti kod građana Tuzlanskog kantona, kao i nepovjerenje u posao. pripadnik Uprave policije MUP-a TK, čime se tragični čin pojedinca izjednačava sa svim policijskim službenicima.

Sindikat policije daje punu podršku svim zvaničnim organima da se istraga sprovede na efikasan, objektivan i zakonit način. Ističemo da policijski službenici prvi brane ličnu i imovinsku sigurnost građana, odlučni u ovoj borbi i svjesni rizika koje preuzimaju, kao i obaveza koje imaju prema građanima. Profesionalnost, odgovornost i nepristrasnost osnovni su principi u radu policijskih službenika.

Sindikat policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK uvijek će se zalagati za poštovanje i primjenu važećih zakonskih propisa u cilju što uspješnijeg obavljanja zadataka i zadataka.” – navodi se u saopštenju.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.