Ultimate magazine theme for WordPress.

Skandalozno / Dodik opet brutalno vrijeđa: Poslušajte šta je rekao za Denisa Bećirovića

0 0

Govoreći o najavljenom Vaskršnjem saboru Srbije i RS, predsjednik manjeg bh. entiteta je rekao da bi okupio političku elitu Srpske i Srbije, političke predstavnike Crne Gore, KiM, dijaspore, te da bi tu bile uključene akademije nauka…

Svesrpski Vaskršnji sabor Srbije i Republike Srpske bit će srpski dokument u kome će pravnim jezikom, prihvatljivim, biti rečeno sve ono što Srbi u Republici Srpskoj i Srbiji misle. Ovo je izjavio predsjednik bh. entiteta RS te naglasio da će to biti izraz srpskih vrijednosti.

Reagujući na izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića koji je tokom razgovora sa visokim predstavnikom Cgristianom Schmidtom rekao da je najava održavanja sabora  “apsolutno neprihvatljiva u demokratskom i civilizovanom svijetu”, Dodik je rekao da on neće biti ni pozvan.

– Takve kretene mi ne pozivamo, kazao je Dodik.

Kazao je i to kako je veoma optimističan kada je održavanje sabora u pitanju.

– Mislim da će on biti prije svega srpski dokument, izraz srpske vrijednosti. Svi drugi govore o svom položaju, zašto ne bi i mi. Zašto je problem ako se Srpska i Srbija sve više približavaju do ujedinjenja, rekao je Dodik.

Kazao je da bi dokument usvojila Narodna skupština Republike Srpske i Srbije.

– Sabor bi okupio političku elitu Srpske i Srbije, političke predstavnike Crne Gore, KiM, dijaspore. Tu bi bile uključene akademije nauka Srpske i Srbije, pa i akademije nauka Crne Gore koje žele da učestvuju, predstavnici SPC i mi bi razgovarali o sadašnjem stanju, rekao je Dodik.

– Hoćemo da naš narod bude zaštićen u Sloveniji, u Hrvatskoj. Hoćemo da ima svoj status u Crnoj Gori, rekao je Dodik.

Poslušajte šta je još izjavio: 

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.