Sr. Demand Generation Manager

Job title: Sr. Demand Generation Manager

Company: Sprig

Job description: Oh Sprig

Sprig je platforma za uvid korisnika za izgradnju boljih proizvoda. Vrhunske tehnološke kompanije kao što su Notion, Square i Dropbox oslanjaju se na Sprig kako bi poboljšali svoje iskustvo proizvoda kroz ciljane ankete unutar proizvoda i brzo testiranje dizajna. Sprig podržavaju vrhunski investitori, uključujući Andreessen Horowitz, Accel i First Round Capital.

Više o našoj misiji, vrijednostima i zašto je pravo vrijeme da nam se pridružite.

O ovoj ulozi

Tražimo višeg menadžera za generiranje potražnje koji će nam pomoći da privučemo potencijalne klijente i uskladimo naš prodajni tim. Radeći u suradnji s marketinškim timom, izgradit ćete, provesti i optimizirati marketinške kampanje i eksperimente koji generiraju visokokvalitetne potencijalne klijente i kanale za naš prodajni tim. Ova uloga također zahtijeva od vas da gradite i ponavljate naše ABM priručnike, da sarađujete sa dionicima u timovima za marketing i prodaju.

Ova uloga se nalazi u uredu u San Franciscu sa fleksibilnošću rada na daljinu 2 dana u sedmici.

Tvoj uticaj

• Ostvarite značajan utjecaj na kompaniju implementacijom inovativnih kampanja za stvaranje potražnje koje pokreću prodajni kanal.
  • Postavite temelje za proizvodnju cevovoda, zatim otključajte skalu i ROI i ostvarite direktan prihod za poslovanje.
  • Blisko sarađujte s prodajnim timom kako biste prikupili povratne informacije o obimu i kvaliteti potencijalnih kupaca i poboljšali postojeće kampanje i programe kako biste ispunili i premašili ciljeve.
  • Zaronite u područja izvan njihove stručnosti kako biste pomogli timu da postigne svoje ciljeve.

Tvoje snage

• 7+ godina iskustva u generiranju potražnje, marketingu rasta i/ili ulogama u digitalnom marketingu u B2B kompaniji.
  • Vodio je marketinšku agenciju i partnere.
  • Iskusite planiranje, izgradnju i izvođenje kampanja generiranja potražnje od kraja do kraja koje pokreću prodajni kanal.
  • Upravljajte potrošnjom i kampanjama na plaćenim kanalima kao što su Google Adwords, Display, Paid Social, LinkedIn, itd.
  • Posjedovanje i upravljanje medijskim budžetom.
  • ABM strategija i izvršenje.
  • Veliko iskustvo u praćenju potencijalnih klijenata i kampanja i kreiranju izvještaja i nadzornih ploča u Salesforceu.
  • Iskustvo sa većinom sljedećih tehnologija: HubSpot, Salesforce, Google Ads, LinkedIn Ads, Clearbit, Gong, Google Analytics, Google Tag Manager, VWO ili slični alati za A/B testiranje, Webflow, Tableau, Outreach, Mixpanel.
  • Dobro poznavanje najboljih praksi SEO-a.
  • Jake vještine upravljanja projektima.

Pogodnosti i pogodnosti

• Konkurentna plata
  • Konkurentska ravnopravnost zaposlenih
  • 401K program
  • Medicinske, stomatološke i vidne prednosti
  • FSA/HSA pogodnost
  • $100/mjesečno naknada za putovanje na posao
  • Dodatne socijalne beneficije
  • Fleksibilno plaćeno slobodno vrijeme
  • Plaćeno roditeljsko odsustvo
  • Stipendija za opremu za rad od kuće
  • Stipendija za profesionalni razvoj
  • Hibridna kancelarijska politika
  • Ručak dostupan 5x sedmično u SF i NYC
  • Večera dostupna dva puta sedmično u SF
  • Društveni događaj pod pokroviteljstvom kompanije

Naša posvećenost različitosti i inkluziji

Raznolikost unutar našeg tima nam je prioritet i cijenimo različite perspektive, obrazovanje i životna iskustva. Ohrabrujemo ljude iz nedovoljno zastupljenih sredina da se prijave.

Posjedujemo certifikat “Odlično mjesto za rad”! Pogledajte naše

Objava plata zaposlenih

Raspon osnovne plate za ovu poziciju s punim radnim vremenom je 50.000 $ – 70.000 $ + kapital + beneficije. Naši rasponi plata su određeni ulogom, nivoom i lokacijom. Raspon prikazan na svakom oglasu za posao odražava minimalne i maksimalne ciljane plate za novo zapošljavanje za poziciju na svim lokacijama (San Francisco, CA; New York, NY). U okviru raspona, plata pojedinca određena je lokacijom posla i dodatnim faktorima, uključujući vještine vezane za posao, iskustvo i relevantno obrazovanje ili obuku. Vaš Regruter može podijeliti više o specifičnom rasponu plata za vašu željenu lokaciju tokom procesa zapošljavanja. Imajte na umu da podaci o naknadi navedeni u objavama odražavaju samo osnovnu platu i ne uključuju kapital ili beneficije.

***Čuvajte se prevaranta koji se predstavljaju kao članovi Sprig i Sprig tima. Naši regruteri koriste samo adrese e-pošte @sprig.com. Ne vodimo intervjue putem SMS-a ili direktnih poruka i ne tražimo od kandidata da kupe opremu preko nas niti tražimo od vas novac. Ako vas je neko ko tvrdi da je sa druge domene kontaktirao u vezi sa ponudom za posao, prijavite to kao potencijalnu prevaru za posao policiji i kontaktirajte nas ovdje.***

Expected salary: $50000 – 70000 per year

Location: San Francisco, CA