Ultimate magazine theme for WordPress.

STAŠA KOŠARAC PORUČIO: ‘Zabrinjavajuće poruke onih koji ne razumiju potrebu za regionalnim inicijativama’

0 0


[{“img”:”/img/vijesti/2024/05/kosa.jpeg”,”full”:”/img/vijesti/2024/05/kosa.jpeg”,”caption”:”(Foto: N1)”,”bg”:”51527f”}]

Dugoročni pravci razvoja za Zapadni Balkan, te formiranje jedinstvenog ekonomskog i privrednog tržišta u cijelom regionu, u fokusu su današnjeg Jahorina foruma 2024.

Stabilan politički ambijent preduslov je za stabilnu privredu, poručili su u svom pozdravnom obraćanju Goran Račić, predsjednik Ekonomskog foruma, državni ministar Staša Košarac i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

RS je mjesto dijaloga, regionalne saradnje i potrebe za etabliranjem privredne saradnje u privredni ambijent Evrope i svijeta, kaže Košarac.

“Zabrinjavajuće su poruke drugih koji ne razumiju potrebu za regionalnim inicijativama poput Inicijative Otvoreni Balkan”, zaključuje Košarac.

Predsjednik RS navodi da globalna geopolitička situacija utiče i na privrednu saradnju, ali da nije samo u BiH primijetna ta politička nestabilnost. Konstatuje da je RS ekonomski stabilna, te da u ovom trenutku integriše 10 milijardi KM investicija kaže, Dodik.

“Zajednica smo koja ima najmanja opterećenja na bruto plate”, ističe Dodik.

Jahorina forum ove godine okuplja oko 600 učesnika. Drugog dana, u fokusu foruma biće energetika, poljoprivreda budućnosti i turistički potencijali.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.