Ultimate magazine theme for WordPress.

Sud BiH o uklanjanju stabala i mogućnosti atentata na Dodika: Oštećena su vremenskim neprilikama

0 2Za uklanjanje stabala oko kompleksa pravosudnih institucija je nadležna Služba za zajedničke poslove institucija BiH, koja je tokom prošle godine tražila od nadležnog kantonalnog preduzeća “Park” da ukloni stabla koja su bila oštećena vremenskim neprilikama, kao i da potkrate ostala stabla uz ogradu, kako bi se moglo izvršiti planirano farbanje ograde u narednom periodu, istakli su iz Suda BiH za RTRS.

Procjena Odjeljenja za unutrašnju kontrolu Suda BiH je da se svaki put kada je zakazano ročište u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, angažuju pripadnici MUP-a KS i pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela radi što većeg nivoa bezbjednosti i svih stranaka u postupku kao i samih zaposlenih, naveli su iz Suda BiH.

“Što se tiče bezbjednosti na platou parkingu ispred zgrade, u članu 5. Zakona o sudskoj policiji BiH se, između ostalog navodi da Sudska policija BiH pruža pomoć prilikom obezbjeđivanja sudija i službenika Suda, kao i drugih lica unutar Suda, internog obezbjeđivanja zgrade Suda, te izvršavanja drugih naloga Suda”, istakli su iz Suda.

Naveli su da Odjeljenje za unutrašnju kontrolu Suda BiH, u predmetima za koje se procijeni da je to potrebno, svaki put traži angažman MUP-a KS, te Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, te sa njima održava kontinuiranu komunikaciju u cilju što većeg nivoa bezbjednosti za sve stranke i zaposlene.

Podsjetimo, uklanjanje stabala problematizirala je Sanja Vulić, tvrdeći da su uklonjena kako “bi se mogao izvršiti atentat na Milorada Dodika”.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.