Ultimate magazine theme for WordPress.

Superherojski triler “Madame web” od 14.februara u bh. kinima i bioskopima

0 2


Nakon popularne Gwen Stacy u prva dva nastavka animiranog Spider-Mana o Milesu Moralesu, u sva BH kina i bioskope od 14. februara stiže igrani superherojski film “Madame Web” u kojem glavne uloge napokon nose zagonetne Spider junakinje iz Marvelovih stripova.

Film “Madame Web” je nova vizija Marvel svijeta koji se veže uz Sony Spider-Man Universe (SSU) i nadolazeće proširenje tog svijeta preko filmova Kraven the Hunter i Venom 3. Nesvakidašnjim pristupom superherojskom žanru, ovaj psihološki triler s jakom ženskom postavom mogao bi biti pravo osvježenje.

Radnja filma vrti se oko i pokazuje ko je zapravo Madame Web, kako počinje osjećati svoje nove moći te kako okuplja svoj tim da se sukobi s misterioznim zločincom. Cassandra Webb, bolničarka na Manhattanu koja se suočava s otkrićima o svojoj prošlosti, povezuje se s tri mlade žene predodređene za moćnu budućnost… ako uspiju preživjeti smrtonosnu sadašnjost u kojoj ih sve proganja misteriozni Ezekiel Sims.

Rediteljica filma je renomirana S.J. Clarkson koja je radila na hit serijama Succession, Jessica Jones, Bates Motel, Dexter, Heroji, Banshee, Dr. House, a ovo joj filmski debi. Na scenariju je radila zajedno s Claire Parker (producentica serija Život na Marsu i MI-5).
Glavne uloge u ovom intrigantnom i drugačijem superherojskom filmu nose mlade zvijezde Dakota Johnson (trilogija 50 nijansi sive), Sydney Sweeney (serije Euforija, Sluškinjina priča, Oštre stvari, hit romantična komedija Samo ne ti) i Celeste O’Connor (Istjerivači duhova: Nasljeđe i nadolazeći Istjerivači duhova: Ledena prijetnja).

C2 film, zvanični zastupnik studija Sony za kino distribuciju u BiH donosi naslov “Madame Web” u pretpremijernim projekcijama u odabranim kinima i bioskopima od 14.februara dok redovne projekcije filma koji donosi potpuno osvježenje Spider-svijet studija Marvel dolazi na redovni repertoar svih BH prikazivača od 15.februara.

Već naredne sedmice od 22.februara C2 film na redovni repertoar u BiH donosi novi nastavak blockbuster anime serijala “Demon Slayer: To the Hashiratraining” nakon neočekivanog uspjeha predhodnog anime hita “Suzume” iz prošle godine.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.