Ultimate magazine theme for WordPress.

Sutra premijera predstave „Zaleđeno kraljevstvo“

0 1


U okviru programa „20. Dana Mladih Tuzle“ kojim se u martu 2024. godine obilježava dvadeseta godišnjica postojanja i rada Udruženja „Mladi Tuzle“ i Pozorišta mladih Tuzle, u nedjelju, 10.3.2024. godine s početkom u 16.00 i 18.00 sati na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop) biće premijerno izvedena predstava za djecu „Zaleđeno kraljevstvo“ Ovo je ujedno 102 premijera pozorišnih predstava za 20 godina postojanja.

Predstava „Zaleđeno kraljevstvo“ nastala je kao rezultat rada grupe mlađeg uzrasta Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle Pozorišta mladih Tuzle. Kroz igru i pjesmu učesnici u predstavi obrađuju odnose među članovima porodice kao važnu temu za odrastanje svakog pojedinca. Gledaocima postavljaju pitanje kada i kako nastaju tajne i laži te do koje mjere naši postupci štite dragu osobu, a kada je to samo bijeg od realnosti koji nas udaljava od nama dragih i voljenih?

Tekst inspirisan animiranim filmom „Snježno kraljevstvo“ u Disney produkciji nam na scenu donosi hrabre sestre Elsu i Annu te razigranog prijatelja Olafa. Iskrenom ljubavlju, hrabrošću i snagom prevazilaze sve prepreke i daju jedni drugima obećanje da su tu zauvijek dalje zajedno.

U predstavi igraju: Aya Ella Berbić, Lamija Jašarević, Katja Babić, Nadja Mušić, Dalija Garić, Jasmina Mujezinović, Melika Redžić, Nora Hamović, Lena Žilić, Una Lelić, Klara Babić, Nadja Hodžić, Dalija Muminović, Esma Bajrić, Dženana Redžić, Adrian Jerković, Emina Jupić, Denis Šaćirović. Režiju i pedagoški rad sa grupom potpisuje Amila Beširović, a saradnice u radu s grupom su Dušana Šušić i Ema Krajina.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.