Ultimate magazine theme for WordPress.

SVE JE STALO U TRI RIJEČI: Zoran Milanović se oglasio nakon objave Ustavnog suda Hrvatske

0 1


[{“img”:”/img/vijesti/2024/03/zoki_3.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2024/03/zoki_3.jpg”,”caption”:”Zoran Milanoviu0107 (Foto: Cropix)”,”bg”:”755333″}]

Zoran Milanović oglasio se preko Facebooka nakon upozorenja Ustavnog suda da ne smije sudjelovati u predizbornoj kampanji. Predsjednik RH je napisao samo jednu rečenicu.

– Rijeke pravde dolaze!

Jutarnji list podsjeća da je Ustavni sud u ponedjeljak je zaključio da predsjednik RH Zoran Milanović dok obavlja tu dužnost, ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke, objavio je u ponedjeljak predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović.

To isključuje bilo kakvu mogućnost da predsjednik Republike u kontekstu raspisanih parlamentarnih izbora bude kandidat na listi za izbor zastupnika ili istican kao kandidat za dužnost predsjednika Vlade Republike Hrvatske i da u tom svojstvu sudjeluje u političkoj izbornoj kampanji, izvijestio je Ustavni sud.

Dodaju da je Milanovićevo kandidiranje dok obnaša dužnost predsjednika, na listi bilo koje političke stranke ili nezavisne liste za izbor zastupnika u Hrvatski sabor te isticanje njega kao kandidata za predsjednika vlade ili neku drugu dužnost, nespojivo s njegovim ustavnim položajem i ovlastima te načelom diobe vlasti.

Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.