Ultimate magazine theme for WordPress.

Taekwandoisti BiH sumirali utiske sa Evropskog prvenstva nakon tri osvojene medalje | RTVTK

0 0


Na Evropskom prvenstvu u Olimpijskom taekwandou održanom u Beogradu, reprezentativci BiH osvojili su tri medalje. Džejla Makaš okitila se srebrom, dok su Ada Avdagić i Nedžad Husić osvojili bronzane medalje. Tim povodom održana je i konferencija za medije na kojoj su osvajači medalja sumirali svoje utiske sa ovog velikog takmičenja.

Džejla Makaš je već u kvalifikacijama za Olimpijske igre nagovjestila da je u odličnoj formi, što je i dokazala na Evropskom prvenstvu. Viceprvakinja Evrope je postala pobjedama nad predstavnicama Italije, Grčke i Velike Britanije, dok je u finalu zaustavljena od reprezentativke Hrvatske koja je dvostruka svjetska i trostruka evropska prvakinja.

“U finalu sam bila spremna i vjerovala sam u pobjedu protiv predstavnice Hrvatske koja je dvostruka svjetska i trostruka evropska prvakinja. Malo mi je falilo za pobjedu, ali njeno iskustvo i fizička sprema su presudili”, kazala je Makaš i dodala da očekuje da će bh. taekwondoisti u budućnosti ostvariti još veće uspjehe.

Bronzane medalje sa ovog takmičenja osvojili su Ada Avdagić i Nedžad Husić. Avdagić je upisala pobjede nad predstavnicama Hrvatske i Češke, dok je poražena od reprezentativke Turske. Husić je na putu do svoje treće medalje na Evropskim prvenstvima savladao predstavnike Azerbejdžana i Španije, dok je poražen od taekwandoiste iz Hrvatske.

“Sav taj rad i trud se isplatio kada sam osvojila bronzanu medalju. Znam da mogu napraviti još bolji rezultat, ali ovo takmičenje je bilo veliko iskustvo. Zadovoljna sam svojim nastupom i trudiću se da na narednim takmičenjima predstavim BiH na najbolji mogući način”, istakla je Avdagić.

“Medalja koju je osvojila Ada dala nam je vjetar u leđa i ubrzo nakon nje medalje smo otvojili Makaš i ja. Zadovoljan sam svojim nastupom, s obzirom da sam nastupio u olimpijskoj kategoriji. Imao sam dosta problema sa kilažom i dobijanjem mišićne mase, ali osjetio sam da sam spreman i vjerujem da će mi biti mnogo lakše u ovoj kategoriji“, naglasio je Husić.

Iz taekwando saveza BiH istakli su kako su zadovoljni nastupima svih takmičara koji su predstavljali našu zemlju na smotri najboljih taekwandoista Evrope i kako su im ostvareni rezultat dali dodatnu motivaciju da nastave ulagati u perspektivni tim.

 “Imali smo plan da na ovom Evropskom prvenstvu osvojimo tri seniorske medalje i u tome smo uspjeli. To nikome u BiH do sada nije pošlo za rukom kada su u pitanju olimpijski sportovi i veoma smo ponosni. Imamo sjajan tim i trenutno smo najtrofejniji olimpijski sport u BiH. Očekujemo još veće rezultate“, kazao je Samir Šarić predsjedavajući predsjedništva Taekwando saveza BiH.

Ovom prilikom osvajači medalja istakli su kako su zadovoljni uslovima i organizacijom Evropskog prvenstva, te priprepama i uslovima koji im je omogućio Taekwando savez BiH. Poručili su kako će u budućnosti trenirati još jače kako bi osvojili nova odličja na velikim takmičenjima.Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.