Ultimate magazine theme for WordPress.

TO JE ŠPIJUNSKI SOFTVER Musk: WhatsApp svake noći izvozi vaše korisničke podatke

0 0


FOTO; (Ilustracija)

Metina usluga slanja poruka nije sigurna, rekao je tehnološki milijarder

Elon Musk, vlasnik X-a (bivši Twitter), ponovno je napao WhatsApp zbog postupanja s osobnim podacima.

U subotu je Musk komentirao objavu na X-u u kojoj je korisnik pitao: “Ako su WhatsApp poruke enkriptirane od kraja do kraja, zašto vidim oglase za torbu iz vedra neba?”

Poduzetnik je kratko odgovorio na pitanje, rekavši: “Zato što je to špijunski softver.”

Musk je već bio uključen u internetsku svađu s WhatsAppom, koji je u vlasništvu konglomerata Meta Marka Zuckerberga, ovog maja. U to je vrijeme odgovorio na drugu objavu na X-u, u kojoj je tvrdio da “WhatsApp svake noći izvozi korisničke podatke, koji se analiziraju i koriste za ciljano oglašavanje, čineći korisnike proizvodom, a ne kupcem.”

“WhatsApp svake noći izvozi vaše korisničke podatke. Neki ljudi još uvijek misle da je to sigurno”, rekao je izvršni direktor Tesle i SpaceX-a, govoreći o dugotrajnoj zabrinutosti oko dijeljenja podataka između WhatsAppa i Metine druge platforme, Facebooka.

Razmjenu je primijetio voditelj WhatsAppa, Will Cathcart, koji je pokušao obraniti ponašanje svoje platforme.

“Mnogi su to već rekli, ali vrijedi ponoviti: to nije tAčno. Ozbiljno shvaćamo sigurnost i zato šifriramo vaše poruke od početka do kraja. Ne šalju nam se svaku noć niti nam se izvoze”, Cathcart rekao je u svojoj objavi na X.

Međutim, sigurnosni istraživač Tommy Mysk, koji se također pridružio raspravi, pojasnio je da iako poruke na WhatsAppu mogu biti end-to-end enkriptirane, “korisnički podaci nisu samo poruke.”

“Metapodaci kao što je lokacija korisnika, kontakti s kojima korisnik komunicira, obrasci kada je korisnik online, itd. Ovi metapodaci u skladu s vašim pravilima o privatnosti doista se koriste za ciljane oglase na svim Meta uslugama”, rekao je.

“Dakle, Elon Musk je u pravu”, napisao je Mysk, koji je prethodno otkrio ranjivosti podataka u TikToku, Facebooku i Appleovim proizvodima.

Godine 2022., dok je još bio u procesu kupnje Twittera, Musk je tvrdio da Zuckerberg ima previše kontrole nad društvenim medijima jer je Meta bila vlasnik Facebooka, Instagrama i WhatsAppa. Nazvao je izvršnog direktora Mete “Mark Zuckerberg XIV” u odnosu na francuskog “kralja sunca” Luja XIV., koji je apokrifno tvrdio da je sama država i bio je poznat po svom bogatstvu i autoritarnoj moći.

Godine 2023. dva tehnološka milijardera bila su na rubu međusobnog međusobnog mečeva u kavezu, ali do okršaja nije došlo. Odnosi između Muska i Zuckerberga dodatno su se pogoršali nakon što je Meta prošlog ljeta pokrenula Threads, a platforma, koja nudi prostor za online razgovore u stvarnom vremenu, viđena je kao izravna konkurencija Twitteru. Threads je prikupio 100 miliona korisnika u prvim danima nakon lansiranja, ali je interes javnosti za aplikaciju brzo splasnuo.

(TBT, Mediji)Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.